Norsk
Blog
High School Musical: Sing it

High School Musical: Sing it

Skrevet av Bernt Erik den 28 oktober 2007 klokken 10:37

Skal jeg være helt ærlig er jeg ikke noen mester i Singstar og ser ofte at jeg kommer til kort for madammens flotte sangstemme. En gang klarte jeg å karre meg til en "karakter" håpefull, men ikke mer enn det. Mens madammen opplever titt og ofte englesang. Jeg har aldri vært flink til å synge og med min kråkestemme skulle man ha fått betalt for å høre på meg. Heldigvis er det ingen andre enn madammen som har hørt meg synge foruten mine barn da som faktisk liker at jeg synger. Da jeg gikk på barneskolen, var jeg den i klassen som hadde lysest stemme, men nå tror jeg ikke en gang jeg skal beskrive stemmen min...

Som du sikkert har fått med deg er Singstar veldig populært og mang en PS2 er blitt solgt med disse blå og røde mikrofonene. Spillserien kalles for partyspill, men i mine øyne er dette like mye et familiespill hvor hele familien kan delta og det igjen gjør at den selger godt.

Holder du følge med Disney Channels mange serier og filmer, har du sikkert fått med deg fenomenet High School Musical. Min datter som mange andre små jenter fra 7-12 år er som klistret til skjermen når denne filmen vises på denne populære barnekanalen. For ikke lenge siden hadde High School Musical 2 premiere og nok en runde med masing etter å skaffe musikken. Det var bare et tidsspørsmål før det ville bli lansert et spill med bakgrunn av disse populære filmene. Nå har det skjedd og High School Musical: Sing it er spillet småpikene skal kjøpe om man digger Singstar.

På lik linje tar spillet i bruk mikrofonen til Singstar og her gjelder å synge så klokkerent som mulig for å oppnå mest mulig poeng. Forskjellen på dette spillet og Singstar er at dette spillet innehar animasjoner av personene fra High School Musical, mens Singstar viser musikkvideoer i bakgrunnen.

Du starter med et visst antall melodier og låser opp flere etter hvert som du synger (bedre og bedre), for det krever en viss poengsum for å få låst opp disse bonusene. I tillegg kan du selv velge hvilken bakgrunn du vil synge til. Hvis du og en venn ønsker å spille sammen, kan dere det og da er det bare å finne frem den andre mikrofonen. Da er det bare å synge duet til halsen skriker av nåde og halselinsene må finnes frem.

Nå har jeg hørt på min datter i snart åtte timer til sammen og jeg må innrømme at hun takler dette veldig bra. Jeg prøvde meg en gang og fikk karakteren C på mitt beste forsøk. Mens datteren min nesten hele tiden fikk karakterene B og A+. Jo bedre du synger, jo mer applaus får du av publikum. Dette er med på å gi den som synger en liten boost til å synge enda bedre. Poengene du får kan brukes til å låse opp nye melodier eller diverse klær som dine sangfugler i spillet kan ha på seg.

Spillet er bygd opp av to deler. Den ene delen kan du følge historien fra filmen og her må du synge deg gjennom mange utfordringer. På den andre delen skal du synge karaoke i mer friere miljøer. Dette er med på å gjøre spillet mer variert enn f.eks. Singstar-spillene er.

Alt i alt er ikke spillet dårlig, men i mine øyne er ikke spillet bra heller. Når det kommer til min datter, ja så elsker hun spillet og i løpet av denne uken skal hun og en venninne synge for full hals. Skal jeg være på den kritiske siden, kunne utvikleren ha brukt mer tid på ansiktene til sangstjernene i spillet samt gjort litt mer ut av mulighetene med oppgraderingene.

I spillet kan du blant annet synge som enten Troy eller Gabriella samt en haug med andre karakterer fra filmene og du finner de kjente melodiene som "Start of Something New", "We're all All in this together", "Breaking Free", Bop to the pop", "When there was me & you", "What I've been looking for reprise" samt en haug med andre melodier. 20 sanger pluss 10 andre kjente melodier finnes i spillet og som gir dine håpefulle mange, mange timers underholdning.

Hva med deg - liker du slike spill eller kommer du under kategorien kråkestemme slik som meg?

HQ