Norsk
Blog
Drawn to Life - tegn ditt eget spill!

Drawn to Life - tegn ditt eget spill!

Skrevet av Bernt Erik den 1 november 2007 klokken 13:14

Mange av dere vet at jeg er veldig facinert over DS'en og muligheten som ligger til rette. For en liten stund tilbake fikk jeg tak i et spill som het Drawn to Life og for å si det rett ut, jeg ble hekta. Ikke bare er spillet glimrende bygd opp, men det gir deg muligheten til selv å bestemme spillets oppbygning.

Det første du starter med er å tegne din helt, selv om du ikke har photoshop til rådighet, så blir faktisk tegningen din ganske så bra. Når helten er tegnet er det bare å lagre han og vips befinner helten seg inne i spillet. Jeg skal ikke skryte å si at helten min ble så veldig pen, men den duger.

Hovedoppgaven din som helt er å redde en døende landsby fra en skyggeliggende ondskap. Denne onskapen gjør at svart og trist i byen. Helten - nemlig deg skal nå kvitte deg med denne ondskapen gjennom diverse oppgaver og etter hvert som du beveger deg, finner du fort ut at styluspennen må brukes jevnlig. Ikke bare må du tegne helten, men det kreves også at du tegner både våpen, plattformer som du kan hoppe på samt en masse annet. Dette gjør at spillet blir veldig levende.

I spillet foruten mye plattformhopping, finner du rollespillelementer og du kommer fort i kontakt med de uskyldige landsbybeboerne. Du finner butikker hvor du kan kjøpe deg kampteknikker, tegninger og mer musikk. Jeg digger dette og elsker å tegne selv om noen av tegningene ser ut som om en treåring har tegnet de.

Grafikken og lyden grei nok uten å utnytte maskinens potensiale, men så har vel ikke utvikleren hatt nettopp dette som høyeste prioritet. Derimot interaktiv handling er satsningspunktet og det er nettopp dette som gjør spillet så spesielt.

Det er ikke bare meg som har hatt glede av spillet, men også datteren min. Selv om spillet til tider kan være litt vanskelig å skjønne grunnet mye engelsk språk, så er hun veldig fornøyd og med hjelp fra meg har hun snart rundet det. Dessverre har vi ikke så mange i nærheten som har en DS slik at vi får delt i rundt oss med tegningene vi har lagd, men håper at vi før eller siden kan treffe noen med spillet. Da skal det deles.

Jeg er veldig godt fornøyd med spillet og kan anbefale alle som ønsker seg litt annerledes barnespill hvor du selv må stå for noe av handlingen. At dette er er riktig steg i rett retning er jeg ikke noe i tvil om og nå gleder jeg og datteren min til å fortsette eventyret.

HQ