Norsk
Blog
Vinteren er kommet til Snåsa!

Vinteren er kommet til Snåsa!

Skrevet av Bernt Erik den 11 november 2007 klokken 13:59

At vinteren er en fin tid kan jeg ikke benekte selv om jeg synes den kom tidlig i år. Mange spåmenner har spådd en fin senhøst, lite nedbør og lite snø. Faktisk har tre forskjellige spåmenner her omkring spådd en grønn jul. For det første - det har ikke vært en fin senhøst - det har regnet noe enormt og snøen har kommet og gått. At vi får en grønn jul har jeg liten tro på, for i mine mange år som hobbymeteorolog hvor jeg selv har ført værstatestikker siden 1987 (se bilde nedenfor), har jeg ALDRI opplevd to år på rad med grønn jul (julaften) og i fjor hadde vi ikke snø i det hele tatt i juletiden. Snøen forsvant 22. desember og kom ikke før 1. nyttårsdag og i følge mine oppføringer kom det da kun 3.5cm. I løpet av fjorårets vinter hadde vi bare 47.5cm og den snømengden ble faktisk målt under påsken. Da snødde det enormt.

Høsten og vinteren i år har startet med mye hummer og kanari. Det har regnet og snødd om en annen og Kong vinter har ikke fått festet sitt harde grep ennå, men jeg spår for det første at høsten her omkring blir veldig varierende og ca. 20cm snø på julaften. For det andre blir vinteren generelt litt hummer og kanari med snø og regn om en annen. Så det blir spennende å se hvordan jeg havner i forhold til spåmennene.

For tre kvelder siden var jeg og minien ut med akebrettet og nedenfor ser dere et av bildene som jeg tok mens han koste seg ute i snøen...

HQ