Norsk
Blog

Hest og Ponni - lær deg hesten å kjenne!

Skrevet av Bernt Erik den 18 november 2007 klokken 11:40

Som pappa er jeg glad for at barna liker å holde på med PC'en så fremt det skjer i begrensede former. Her hos oss prøver vi å holde spillingen litt i sjakk, men jeg skjønner mange når de sier at det er veldig enkelt å la de spille en stund, for det jo så stille når de spiller og koser seg. Når det gjelder spilling på PC'en her hos oss, skjer dette kun i helgene, mens at datteren min på snart ti år får lov til å være litt på internett med tanke på lekser m.m.

Når det dukker opp barnespill her i huset er barna i fyr og flamme og ønsker å spille disse med en gang. Men med at vi har restriksjoner, så slipper de ikke til PC-spilling før i helgene (uka er det pappa som SKAL spille). PAN Vision har lansert tre nye barnespill og et av disse som vi nå har sett nærmere på er spillet Hest og Ponni - Rideskolen. Jeg for min del har testet flere hestespill den siste tiden og mange er faktisk ganske så bra. Ikke bare er de underholdende, men de er veldig lærerike. Selvsagt fenger ikke spillene for de som ikke kan tåle hester eller slike spill.

Hest og Ponni - Rideskolen havner i kategorien som et godt barnespill. Ikke bare er grafikken noe av den beste jeg har sett i et slikt barnespill, men spillet er lagt opp slik at du har muligheten til å lære alt om hester. Her finner du en haug med oppgaver du må gjennomføre og masse varierte spørsmål som må besvares og måter - jo, det er at du skal bli en hestepasser for en D-ponni. Når du ikke svarer på spørsmål, skal du ta vare på hesten og her må du gjennom mange teoretiske og praktiske oppgaver. Marianne er personen som skal hjelpe deg og hun gir deg råd og viser deg hvordan ting fungerer i spillet. Du må også strigle, mate, sale hesten, kose og rengjøre hesten.

Som jeg skrev innledningsvis, så var det grafikken som overrasket meg mest og her er detaljegraden enorm og animasjonene gode. Du bruker mus og tastatur i spillet og til tider kan det være litt vanskelig og selv om mine hestekunnskaper ikke er all verden, så måtte jeg hjelpe datteren min på snart ti år. Vi kom oss igjennom, men slet litt på noen av spørsmålene.

Alt i alt er dette spillet noe jeg uten tvil vil anbefale alle som er interessert i hest. Foreldre kan kjøpe dette spillet uten å være redd for at barnet ikke får nok underholdning eller læring, men vær obs på at det kan hende at du må trå til å hjelpe barnet - det måtte jeg. PAN Vision har gjort det igjen og servert oss et godt barnespill som er fullstendig på mange måter med god underholdning, fin og detlajert grafikk, enkelt gameplay og ikke minst lærerikt for de som ønsker å vite mer om hester. Foruten at spillet er til tider litt vanskelig, er Hest og Ponni - Rideskolen perfekt for barn helt ned i seks års alderen.

Hest og Ponni - Rideskolen ble kjørt på en:
Intel Core 2 Extreme QX6850 3GHz 1333Mhz Socket LGA775, 8MB prosessor. EVGA 8800 GTX m/768MB DDR3 RAM - overklokka versjon, 2GB 6400 RAM fra OCZ, Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort og Silencer 750 Quad strømforsyning fra PC Power & Cooling. NEC Multisync 20WGX2 skjerm.

Grafikken kjøres på fullt med alle detaljer slått på med maks oppløsning i spillet.

HQ