Norsk
Blog

Hvordan er det mulig?

Skrevet av Bernt Erik den 21 november 2007 klokken 02:11

Alle vet sikkert hvor avhengig vi er av at TV'en, vaskemaskinen, tørketrommelen, Komfyren m.m.
Tenk deg når noe av dette slutter å virke. Hva gjør du da?

Sist fredag kjøpte vi i familien oss en ny tørketrommel, for den gamle hadde gitt opp. Jeg brakte med meg den etter at Call of Duty 4-partyet var over. Kengro hjalp til å bære den inne og ta med den gamle til mitt lokale Elverk hvor vi kaster ødelagte elektriske artikler. Den samme kvelden som vi monterte inn den nye trommelen, begynte vaskemaskinen å gi fra seg en høylydt ulyd. Etter å ha snakket litt med svigerfar, kom vi frem til at det var lageret som var gått heden. Typisk! Nå har vi nettopp byttet ut tørketrommelen og så må vi kanskje kjøpe ny vaskemaskin. Den gamle betalte vi over 7000,- for og har hatt den i overkant av fem år. Det vil si at vi ikke har noen garanti på den.

Heldigvis går det an å bytte lageret (tror vi) og snakket med serviceadelingen hos NTE/Expert. De kunne fortelle oss at det lageret vi var ute etter koster litt over 300 kroner og måtte bestilles fra Italia og at det ville gå minst 15 dager før det dukket opp.

I kveld demonterte vi vaskemaskinen sammen med den snille naboen (Kjell Gunnar Selliås) og vi konsterte fort at det var snakk om et ordinært lager som de kanskje hadde nede på jobben sin (Omli Mekaniske verksted til en pris på rundt 90 kroner). De på NTE/Expert mente at vi også måtte bytte pakning og det ville koste rundt 100 kroner og måtte også bestilles fra Italia. Når vi gransker pakningen står det "made in Sweden".

Hvordan er dette mulig? Jeg bare spør meg. Det er søren meg ikke enkelt å vite hva som er rett. Så nå blir endskapen med at vi prøver med lager fra Omli til 90 kroner og pakningen ser helt fin ut, mens staget må vi pusse litt på for å få fin igjen. Med andre ord, hvis alt går etter planen (og vi har flaks), kan det hende at vi slipper å betale rundt 90 kroner og kan få fikset maskinen innen et par dager i stedet at vi må vente i minst 15 dager før vi får opp delene fra Italia.

Har du opplved noe lignende og snakk om å gjøre ting bakvendt? Bestille deler fra Italia, når det er snakk om helt vanlige deler som mange andre forhandlere har. Nå krysser jeg selvsagt fingrene på at vi får vaskemaskinen opp å gå, for med en familie på fem, blir det en fet haug med skitne klær... Vi er jo tross alt avhengig av vaskemaskinen...

HQ