Norsk
Blog
Under 1 måned til julaften!

Under 1 måned til julaften!

Skrevet av Bernt Erik den 25 november 2007 klokken 10:52

Det er ikke til å tro, i dag viser kalenderen 25. november og det er under 1 måned igjen til julaften. Dessverre har jeg med åra "mistet" noe av julefølesen og inne mellom har jeg hatt vanskelig med å tro at det var jul når den dukket opp. Spesielt i fjor. Da hadde vi ikke snø, temperaturen lå på rundt 5 plussgrader og alt var bare grått og trist. Snøen for meg skaper mye av julestemningen selv om også selve juleforberedelsene gir meg en stor del av den.

En annen ting som også er med på å spille inn er at jeg har blitt gamlere og julefølelsen når man blir "gammel" forsvinner mer og mer (i alle fall har det gjort det for meg). Da jeg var liten husker jeg mange julefeiringer både når mamma levde og når vi var en samlet familie. Etter at jeg ble sammen med madammen og fikk barn, husker jeg selvsagt en del juler da også, men selve følelsen forsvinner mer og mer. Nå tenker jeg på at det er barnas jul og det er de som skal ha den gode følelsen akkurat slik jeg hadde det da jeg var liten.

Selvsagt er julaften den viktigste dagen hvor man får pakke opp julegaver fra sine kjære, men selve mellomjulen hvor man drar til venner og kjente for enten å spise masse kaker eller middag, er noe som forsterker denne julefølelsen. Da filmen Polarekspressen ble lansert, fikk jeg en ny måte å skaffe meg en julefølselse på. Filmen er om et barn som ikke tror på nissen, men som fikk muligheten til å sitte på med Polarekspressen med en magisk billett. Polarekspressen skulle til Nord-Polen og til der hvor julenissen holdt sted. Gutten fikk tilbake troen og denne filmen er i familien vår ett sikkerstikk på julemorgene etter at Donald og vennene hans har gjort seg ferdig og Askepott har åpnet nøttene. Da kjører vi igang Polarekspressen.

I år sitter jeg med en litt annen følelse og ser for meg både en hvit jul og allerede nå har har jeg startet med nedtelling til julaften. Det er så godt med jul, noe spesielt, både for barna og resten av familien. Noe av det artigste jeg vet er å se øynene på barnanår de pakker opp pakkene de har fått fra oss og resten av slekta. Nei, i år gleder jeg meg virkelig til jul og nå som det snør tett i tett og verden er blitt hvit, hva mer kan vi ønske oss foruten at tiden frem mot jul går fort.

Til neste helg arrangeres det noe som heter Trivelig Julehandel her på Snåsa og da mekker vi snåsningene opp en egen skomakergata hvor Rolf Ågård er Skomaker for dagen. I tillegg til at det blir satt opp boder, vil også julegaten og juletreet bli tent. Dette er blitt til en veldig fin tradisjon. For barnas del kommer nissen med en liten pakke og der har handelsstanden på Snåsa sponset med litt godteri.

Hva med deg? Har du noen form for julefølelse eller har også du "mistet" den. Gleder du deg og hva ønsker du deg til jul?

Slik du ser på bildet, ser det nesten ut her nå...!

HQ