Norsk
Blog
Disney Princess - bra barnespill til PS2

Disney Princess - bra barnespill til PS2

Skrevet av Bernt Erik den 3 desember 2007 klokken 15:33

Når noen hører om spill fra Disney, tenker de at dette må da være dårlige greier, men slik er det ikke bestandig og den senere tiden har jeg og datteren min spilt en del Disney Princess.

Det første du merker deg er at spillet er på norsk og dette gjør at selv de minste skjønner hva som skjer. Det andre er at spillet består av en historie som fenger og et oppsett som gjør det hele veldig enkelt å spille.

I spillet kan du spille alle de kjente "prinsessene" fra Disney og her finner du Askepott, Belle, Tornerose og Snehvit. Du skal utforske den unike verden for så å gjenoppbygge Det Gyldne og Vennlige Riket hvor du tilslutt selvsagt skal redde prinsen din. Alt dette er innpakket i et spill som er friskt å se på, brukervennelig og innholdsrikt.

Spillet er bygd opp som et eventyr-spill hvor du går ut i den ene enden av skjermen og kommer inn på den andre. Her vil du komme i kontakt med enten fiender eller dine venner i tillegg må du løse diverse oppgaver. Dette gir deg litt variasjon i spillingen. Som utvikleren selv bekriver spillet, så er fordelingen slik: 50% eventyr og gåte løsning, 30% rollespill og 20% action og dette gir barnet ditt god læring i mange forskjellige ting og må tenke smart for å komme seg videre.

Den grafiske delen er også fin og har noen ganske så flotte mellomsekvenser som gir barnet enda mer lyst til å spille. Kontrollen er også enkel og krever ingen heksekunst. Lyden, det vil si musikken er grei nok uten å bryte gjennom som noe stort og det beste med spillet; stemmene er på norsk, noe jeg setter stor pris på som pappa, for da slipper jeg å løpe frem og tilbake for å oversette.

Selv om Disney Princess til tider blir litt for vanskelig for de aller minste, så kan jeg nok uten å blunke anbefale det til barn helt ned til fem års alderen. Jeg er godt fornøyd med spillet og det hvordan det er oppbygd, selv om jeg ikke er så stor fan av slike spill, så ser jeg potensialet av at barn spiller selvsagt til en viss begrensing.

Jeg anbefaler uten tvil dette spillet til PS2 og vil du vite mer, så er det bare å klikke seg inn her:

Disney Princess

HQ