Norsk
Blog
Min Dyreklinikk i Afrika!

Min Dyreklinikk i Afrika!

Skrevet av Bernt Erik den 5 desember 2007 klokken 13:46

Hehe - tenker det var mange som lurte nå med tanke på overskriften! Det var faktisk meningen også. For i den senere tiden har jeg testet ut et nytt barnespill sammen med min datter på snart ti år og spillet heter som du sikkert har skjønt - Min Dyreklinikk i Afrika.

Dette er en serie spill fra Pan Vision hvor vi også finner spillene Hest og Ponni: Rideskolen, Hest og Ponni: Min Første Ponni og Min Dyreklinikk. Forskjellen på dette spillet og Min Dyreklinikk er at du her drar til Afrika og må stelle med løver, tigre, elefanter, zebraer m.fl. Ikke bare er spillet veldig variert, men det er også innmari lærerikt og skal selv innrømme at jeg har lært mye av å spille det sammen med datteren min.

Å drive en dyreklinikk er ikke enkelt og det krever at du holder orden på selve klinikken og dets utstyr. I tillegg må du passe på at dyrene også har det bra. Sliter du med å finne ut hva som feiler dyrene eller hvordan de skal stelles, ja så er det bare å slå opp i spillets "leksikon" og her kan du lære alt det du trenger å vite. Selve innlæringsterskelen på spillet er litt høyere enn vanlig og krever at barnet har spilt en noe før samt at det er over fem år.

Samtidig som du steller og helbreder dyrene kan du utvide klinikken og sørge for at du kan ta imot enda flere eksotiske dyrearter. Jeg er i grunnen veldig imponert over variasjonen over dyreartene og dette gjør at barnet selv blir fristet til å spille mye. Min datter har sittet i snart 15 timer og nå først begynner hun virkelig å rocke i dyreklinikken.

Det grafiske er også på topp med mange fine animasjoner og en detaljgrad som i grunnen er sjelden i slike barnespill. Dette gjør spillet mer realistisk enn mange andre spill i denne sjangeren. Lydene er også varierte og gir deg en viss peiling på hvilke dyr som er hva og det beste av alt - spillet er på norsk. Dette gjør at barna enkelt kan skjønne hva som blir sagt og lærer seg de ulike dyrenes informasjoner godt og grundig.

Jeg må nok en gang si meg imponert over et godt, lærerikt barnespill hvor jeg selv fikk vite en god del om både dyrene, habitatene og hvilke sykdommer de kan få. Datteren min elsker spillet og vil nok bruke mange, mange timer til før hun finner noe annet bra å spille.

Jeg bøyer meg nok en gang i støvet og takker Pan Vision for et flott barnespill som selv jeg lærte en god del av og det er ikke hver dag det skjer. Når det gjelder barnet, så vet jeg at det vil ha stor glede av spillet og du skal ikke være redd for at det vil gjøre seg fort ferdig med spillet. Det har mange, mange timers god, lærerik underholdning i Min Dyreklinikk i Afrika.

Min Dyreklinikk i Afrika ble kjørt på en:
Intel Core 2 Extreme QX6850 3GHz 1333Mhz Socket LGA775, 8MB prosessor. EVGA 8800 GTX m/768MB DDR3 RAM - overklokka versjon, 2GB 6400 RAM fra OCZ, Creative SB, X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort.

Grafikken kjøres på fullt med, alle effekter på high og med en oppløsning på 1680x1050 (som skjermen min NEC Multisync 20WGX2 takler).

HQ