Norsk
Blog
Noen tanker rundt PSP med GPS!

Noen tanker rundt PSP med GPS!

Skrevet av Bernt Erik den 10 januar 2008 klokken 12:11

Som dere kanskje har fått med dere, så har jeg tidligere jobbet på GPSbutikken på Snåsa som selger og solgte en haug med GPS'er. I tillegg har jeg lært meg veldig mye av det som går på bruken av GPS og har selv en håndholdt Magellan Color som jeg stort sett bruker i bilen. I tillegg kan den brukes på sjøen og i skog og mark.

Nylig annonserte Sony at de kommer med en GPS-enhet til PSP'en og jeg er veldig spent på hvordan den vil fungere. For ikke bare lover de oss veikart for bilbruk, men de lover oss i tillegg kart for bruk når vi er ute å går. Spesielt interessant er dette når jeg er på farten i store byer eller steder jeg ikke er så kjent. Alt dette lover veldig godt, men jeg har noen spørsmål også rundt denne GPS-enheten og det er tatt i betrakting det jeg vet fra før om GPS'er. For det første lurer jeg veldig mye på hvor mye strøm det vil gå når man bruker GPS'en til PSP'en. For en GPS som hele tiden leter etter satelitter, bruker mer strøm enn om satelittmottaket er stabilt. I store byer med høye bygninger, vil mottakeren hele tiden lete og hvis du da har PSP'en i hånden, hvor lenge varer da batteriet. Kan nok sikkert være lurt å ha med seg en batteripakke eller to. Det andre jeg lurer på er nøyaktigheten. Hvor nøyaktig vil enheten være. Er det snakk om 1 meters nøyaktighet eller går det på flere meter? Hvis man skal bruke den i bilen er man avhengig av at den har minimum 1 meters nøyaktighet, ellers blir det merkelig når man er ute å kjører hvis veien har flere felter. Det tredje er at en GPS har en IPX7-standard, det vil si at GPS'en kan ligge under vann en viss tid uten å ta skade av det. En slik standard har ikke PSP'en og derfor vil den være veldig skjør ovenfor fuktighet og hvis da renger godt mens du er ute å labber i en stor ukjent by - hva da?

Som sagt så gleder jeg meg til GPS-enheten kommer, men er også spent på hvordan den vil fungere. En annen ting om man skal bruke den i bilen, hvor fort vil kartene oppdatere seg og vil det bli lagg når du bruker den i bilen?

Hva med deg - bruker du noen form for GPS når du er ute å beveger deg eller klarer du deg med viten eller papirkart?

HQ