Norsk
Krig i New York

Krig i New York

En ny borgerkrig har brutt ut i USA. En krig mellom regjeringen og "The Free States of America". De frie statene har sett seg lei på regjeringens operasjoner i utlandet, og har tatt saken i egne hender. Opprøret som startet i midtvesten har nådd New York, og det store eplet er blitt en moderne slagmark i en nær og dyster fremtid.

Dette er settingen i tegneserien DMZ. De frie statene har kommet seg helt frem til Hudson-elva, og har forskanset seg på New Jersy-siden av New York. Regjeringen holder østsiden av byen, med Brooklyn, Queens, Long Island, og så videre. Mellom dem ligger Manhattan. The DMZ.

Matthew Roth, en ung hvemsomhelst, blir kastet ut i det. Skikkelig. Som fotograflærling blir han sendt med den Pulitzer-vinnende hotshot-journalisten Viktor Ferguson inn på Manhattan hvor han skal dokumentere hverdagen i en krigssone. En hverdag som er ganske annerledes enn det han hadde forventet. Midt mellom disse to desperate hærene er flere hundre tusen sivile fanget, uten anledning til å komme seg av en sperret øy. Disse menneskene handler DMZ om. Om deres hverdag.

Settingen er superkul, historiene er spennende, og vi får servert masse action sammen med litt drama, litt kjærlighet og en dæsj politisk thriller. DMZ føles som en Hollywood-blockbuster med høyt tempo og mye spenning, så selv om streken ikke er så karakteristisk som man skulle ønske, så er dette absolutt verdt en titt.

HQ