Norsk

Resident Evil 5 er ødelagt

Skrevet av Carl Thomas den 2 februar 2009 klokken 14:26

I helga spilte jeg demoen på Resident Evil 5. Den som ligger ute på Xbox Live. Og det var en blandet opplevelse, for å si det mildt...

For Resident Evil 5 ser helt utrolig lekkert ut. Nydelig. De utbrente fargene og den dramatiske kontrasten ser nydelige ut, og jeg kunne formelig kjenne den infernalske temperaturen og den klamme luften og slå mot meg da jeg testet første nivå.

Men så skal jeg begynne å spille. Jeg løper ned den trange og svingete passasjen, og det går fint. Hopper ned den lille kanten, og løper inn i det falleferdige trehuset nedenfor. Jeg koser meg. Helt til menneskene utenfor oppdager meg, og kommer angripende. Og her går alt galt. Alt.

Kontrollen er en katastrofe. Å styre Chris Redfield er like smidig som å spille Gears of War med en hånd. Løpe. Snu seg. Finne frem pistolen. Sikte. Skyte. Snu seg. Løpe litt mer. Prøve å finne frem en granat i det klønete inventory-systemet. Snu... og der var jeg død...

Jeg blir sur. For spillet blir ikke lenger en kamp mot virusinfiserte og skremmende mennesker - det blir en kamp mot håndkontrollen. Det hele står i skarp kontrast til for eksempel Gears of War. Så klart kan ikke disse to spillene sammenlignes på alle måter, men den smidige kontrollen man har over Marcus Fenix er så langt fra virkeligheten i Resident Evil 5 at det er pinlig.

Og det hjelper ikke at Capcom har prøvd å ta hensyn til denne elendige kontrollen i spilldesignet heller. For når fiendene kommer stormene mot deg med en sigd i hånda, for så å stoppe tre meter fra deg, og gå saaaakte mot deg, så synker intensiteten betraktelig.

Jeg kommer helt sikkert til å spille meg gjennom Resident Evil 5. For det ser ut til å bli et kult spill. Men det har et desperat behov for en raskere, smartere og mer responsiv kontroll.

Richard Imenes har spilt seg gjennom en nesten ferdig versjon av spillet, og hans beta-test kan du lese i neste nummer av Gamereactor.

Resident Evil 5 er ødelagt

Dagens tips fra Carl Thomas: Jekk ned forventningene til Resident Evil 5.

HQ