Norsk

En tøff start på dagen

Skrevet av Carl Thomas den 4 februar 2009 klokken 12:22

Jeg har spilt en tidlig kode på Race Pro i dag morges. Og det er litt av et spill å begynne dagen med...

Når jeg kommer rett fra Race Driver: Grid, så er dette litt av en overgang. Grid er dramatisk, actionspekket, og megalekkert - det er Gears of War på hjul. Race Pro er motsetningen. Det er en simulator. Det handler om å finne en perfekt linje i hver bane. Hver eneste sving er en historie for seg selv, og du kan få ekstra tips om hvordan man kommer seg helskinnet ut på andre siden. Et eksempel fra sving nummer fem på den svenske banen Anderstorp: "Denne svingen er perfekt for å utfordre og prøve å passere en rival. Med høy fart inn i kurven kan du ta igjen bilen foran, men i samme håndvending setter du utgangshastigheten på spill, og det kan koste deg flere plasseringer i et jevnt race."

Hver eneste sving krever øvelse. Bare det å holde en jevn og rett linje på langsidene krever øvelse. Man kan sette på kjørehjelp, som ABS-bremser, traction control, automatgir, en linje i veibanen som forteller deg hvor du bør ligge, og så videre. Og selv med alt dette på, så er det utfordrende å i det hele tatt holde seg på veien.

Syns du dette høres spennende ut? Da er det massevis å kose seg med i Race Pro. Det har en imponerende dybde. Hvis bilen presser seg ut i en spinn når jeg bremser, må jeg justere bremsebalansen lenger frem, og bremse hardere på fremhjulene. Problemet med det er at jeg mister veigrep, og risikerer å stå på stive hjul rett ut av sving nummer fem på Anderstorp, i steden for å gli forbi bilen foran. Det gjelder å finne et perfekt balansepunkt basert på din kjørestil og lære seg nøyaktig hvordan bilen reagerer. Og alt kan justeres og finkalibreres. Fjering, aerodynamikk, giringen, til og med lufttrykket i hvert hjul kan justeres individuelt, i kilopascal, såklart.

Alt dette er langt over hodet mitt. Jeg er ingen hard racingfan. Jeg liker ikke bilspill hvor jeg må bremse, pleier jeg å si. En liten overdrivelse, selvsagt, men Race Pro blir litt i overkant hardcore for meg. Men syns du Forza Motorsport blir litt for enkelt og lite detaljert, kan Race Pro være verdt en titt når det kommer senere denne måneden.

En tøff start på dagen

Innsiden av en Corvette C6R slik den ser ut i Race Pro.

HQ