Norsk

Fotoblogg #1

Skrevet av Carl Thomas den 17 februar 2009 klokken 13:02

Til jul fikk jeg et speilreflekskamera av min kjæreste. Nikon D40. Et kamera jeg har hatt lyst på lenge. Et perfekt kamera for en fersk hobbyfotograf med begrenset erfaring. I den forbindelse tenkte jeg at jeg skulle starte en liten fotoblogg. Akkurat her. Akkurat nå.

Jeg har nylig oppdaget min egen begeistring for heisekraner. Jeg var aldri opptatt av gravemaskiner, traktorer, biler eller heiskraner når jeg var liten, men nå, i en alder av 24 år, registrerer jeg at jeg ikke kan gå forbi en heisekran uten å stoppe opp og beundre med store øyne og åpen munn. Det er noe fantastisk spennende med disse enorme maskinene. Jeg klarer ikke helt å forklare det, men jeg har en veldig barnling fascinasjon for dem.

Derfor åpner jeg denne fotobloggen med et bilde av en heisekran. Jeg tok det nå på lørdag. I det fine vinterværet gikk jeg ned til operaen i Bjørvika for å ta bilder av kranene i Barcode-byggeprosjektet, men oppdaget denne på veien. Jeg har undereksponert bildet og beholdt det originale utsnittet. Av etterbehandling har jeg økt kontrast og fargemetning litt i Photoshop. Dette ble resultatet:

Fotoblogg #1

Heisekran i solnedgang.

HQ