Norsk
Hygge til helgen?

Hygge til helgen?

Jeg har testet to veldig middels spill på morgenkvisten i dag. Lasta ned to demoer på Xbox 360. To spill som har vært litt i periferien for meg. Spill jeg har lest og sett mye om, men som jeg egentlig aldri har bitt meg spesielt merke i. Jeg snakker om Vin Disels actionbilspill Wheelman, og svenske Grins lisenstittel Wanted: Weapons of Fate.

Det første jeg sa da jeg fyrte opp Wheelman var at "dette er i Barcelona". Jeg var der i sommer, og kjente meg igjen umiddelbart. Helt fra introen. La Rambla, hovedgaten i byen, er seg selv lik, og Christopher Columbus-monumentet nede ved havnen står nøyaktig der det skal. Festlig. Spillet som sådan føles faktisk ganske OK, syns jeg. Enkelt og fjollete, ja, men det ser ut til å by på nok av nye elementer til å skille seg ut i haugen av bilspill der ute. Ikke noe trippel a-tittel, over hodet ikke, men helt godkjent, og det finner garantert sitt publikum.

Wanted er opprinnelig et tegneserieunivers som ble filmatisert (med ganske frie tøyler) nå nylig. Jeg har aldri lest tegneserien, men forelsket meg raskt i den spesielle visuelle actionstilen i filmen. Hjernedød popcorn-action - ja - men noe av det aller beste i sitt slag. Jeg hadde derfor et snev av forventninger, og jeg er ikke skuffet. Ikke så veldig, i alle fall.

Vi snakker cover til cover-action, klart inspirert av Gears of War, samtidig som de tar dekningssystemet hakket lenger. Den visuelle actionstilen er beholdt, det er brutalt som bare det, men selv på den korte demoen rakk jeg å tenke at dette var en smule ensformig. Nå ble jeg ikke introdusert for alle gameplayelement, og jeg ser frem til å se hvordan man kan skru kuler rundt søyler og personer, for eksempel. Dette ser heller ikke ut til å bli noen megatittel, men jeg likte det jeg. Ser frem til å teste fullversjonen.

Trenger du litt spillkos i helgen? Last ned begge demoene. Wheelman-demoen var ganske lang også, faktisk, og gir et svært godt bilde av hva vi kan forvente oss. Og skal du teste Wanted, så husk å poppe masse popcorn.

God helg.

HQ