Norsk
Hvor blir det av dem?

Hvor blir det av dem?

Det skjer mye kult på den norske musikkscenen for tiden. Det var by:Larm-festivalen i slutten av februar et solid bevis på. Men jeg savnet ett band. En guttegjeng fra Sørumsand, som for meg står som et av de virkelig hotteste innslagene i norsk musikk de siste årene. Jeg snakker om Monomen.

Jeg er ekstremt dårlig på å putte musikk i smale musikkanmelder-sjangere som vanlige folk ikke har noe begrep om (stein i glasshus?), men jeg skal prøve meg på å si at Monomen lager electronika-indie-synthrock inspirert av flere 80- og 90-tallsband som The Smiths, Joy Division, New Order og Interpol. Og det svinger som bare det. Trommemaskina gjør det hele supertight, både på skive og live, og vokalist Kristian Rangnes har en helt fremragende stemme av internasjonalt kaliber.

Etter første EP i 2006 og en full skive i 2007, har det vært ganske tyst fra den kanten. En ny låt ligger ute på Myspace, og stort mer er det ikke å oppdrive. Gutta er sikkert opptatt med skole, men jeg håper ikke trommemaskinen får altfor lang pause. Jeg vil ha ny skive snart, og nye konserter her i byen.

Jeg skal ikke klage på by:Larm - Monomen spilte på festivalen i både 2006 og 2007 - jeg vil bare se gutta på scenen igjen. Hvis du ikke har sjekka ut Monomen ennå, så surf innom deres Myspace-side og få for all del med dere singelen Drum og Glass. Fantastisk, norsk, talentfull musikk!

HQ