Norsk
Forsinket om Halo 3-konserten

Forsinket om Halo 3-konserten

Skrevet av Carl Thomas den 8 oktober 2007 klokken 17:11

Tjoho! Jeg har ment å skrive dette blogginnlegget lenge, men har bare ikke hatt tid. Mye som har skjedd. Derfor blir det kanskje litt datert, men det får dere leve med.

Det har jo vært Halo-konsert i Jakobs kirke her i Oslo, med Ronni Le Tekrø, Sølvguttene og Breed. Jeg var på plass med min bedre halvdel, og det samme var Joachim Gresslien, min Halo 3 makker. Joachim og jeg var breddfulle av forventning, vi hadde jo akkurat gjennomført Halo 3, og var helt i skyene. Dette måtte bare bli bra.

Etter et par glass champagne og litt fingerfood i kirkekjelleren, bar det opp i hovedsalen, og da tok det ikke lang tid før lysene ble slukket, summingen la seg, og konserten var i gang.

Det begynte nydelig, med ulike seksjoner av sølvguttene plassert rundt i salen, som sang kordelen på hovedtemaet. Dette skulle bare bli helt fantastisk.

Men etter en times tid, når konserten var over, var jeg ikke helt tilfredstilt. Det var liksom noe som manglet. For det første var lyden akkurat der vi satt ganske dårlig. Mulig vi bare var uheldige med plassene, for da jeg snakket med Joachim etter konserten, sa han det var veldig bra der dem satt, litt lenger bak i salen. Det er nok litt av en utfordring å få god lyd overalt i en kirke, så der hadde vi mest uflaks.

Men det var mer også. Det hele virket litt planløst. Det var ikke så tight som det burde vært. Regien skulle vært strammere. Mye strammere. Når jeg senere fikk vite at omtrent 50% av konserten var improvisert, så bekreftet det bare mine mistanker: her var det ingen overordnet plan. Og når jeg kom hjem den kvelden, leste jeg et intervju med Tekrø i Aftenposten. Spørsmålet var om han hadde spilt Halo 3 selv, og da svarte han: "Øh, nei. Herregud, jeg har ikke engang sett notene. Ikke vet jeg hva jeg skal spille, og ikke vet jeg hvor det er hen. Men tror jeg skal bare improvisere litt heavygreier, så det går nok bra."

Og, joda, det gikk bra, men det lyste bare gjennom at det ikke var planlagt.

Med all denne klagingen ute av verden, så syns jeg det er helt strålende at Microsoft putter penger i denne typen prosjekt. Med alle de pengene som vi gamere putter i deres produkt, så er det flott at noen av dem finner veien tilbake til oss igjen, gjennom denne typen arrangement. Alle tomler opp. Utdøverne skulle bare hatt en uke eller to mer til å øve...

Nå ser jeg veldig frem til 26. oktober, og Play! A Videogame Symphony i Lillestrøm!

HQ