Norsk

Live spillmusikk i Lillestrøm

Skrevet av Carl Thomas den 28 oktober 2007 klokken 21:44

Fredag var jeg på Play - A Video Game Symphony i Lillestrøm, og det var en av de beste konsertopplevelsene jeg har hatt. Det er selvsagt håpløst å sammenligne Play med for eksempel Funeral for a Friend som var helt fantastisk, eller Bo Kaspers Orkester på et fullt Rockefeller, men følelsen av å bare nyte hver eneste tone som kommer fra scenen er den samme uansett hvordan musikk man hører på.

Joachim og jeg hadde med oss våre bedre halvdeler, og de også koste seg på konsert, selv om ingen av dem har noe særlig forhold til spill og spillmusikk. Vi ble servert nydelig musikk fremført av et fantastisk ensemble med en sympatisk dirigent som snakket med publikum mellom hvert stykke, og ga hele kvelden en personlig og intim tone.

Personlige høydepunkt var Castlevania. Uten tvil. Et mesterverk. Et av de få spillene fra kveldens playlist jeg egentlig ikke har noe forhold til. Jeg har aldri latt meg fascinere av den hvithårede vampyrjegeren, men musikken er det i alle fall ingenting å si noe på. Helt fremragende. Videre var Metal Gear Solid selvsagt fantastisk, og Zelda-medlyen var akkurat like flott som jeg hadde håpet. Eneste jeg savnet var et stykke fra Chorno Trigger. Men da tror jeg nesten jeg hadde dødd av lykke.

På Lillestrøm møtte vi Glenn, en av vinnerne av vår konkurranse. En riktig så trivelig fyr fra Skiptvedt. På hans blogg har han publisert flere bilder og filmklipp fra konserten, så hopp innom Glenns blogg og ta en titt.

Det ble en magisk kveld i Lillestrøm. Jeg har et personlig forhold til de fleste av låtene som ble spilt, og det gjør det ekstra stort å sitte der i salen å høre et nærmere hundremanns orkester (inkludert kor) fremføre gamle favoritter. Jeg satt med konstant gåsehud og et stort glis rundt munnen fra første til siste tone. To timer og ett kvarter. Fantastisk. Jeg vil se det igjen. Nå. Krysser fingra for at de kommer tilbake til neste år.

Live spillmusikk i Lillestrøm

Siden jeg glemte mitt kamera måtte jeg låne et par bilder av Glenn. Takk for lånet kompis!

HQ