Norsk

Er det virkelig så deilig å være norsk i Danmark? #Sommer&Sol

Time will show.

Ukens tema og oppsumering

Så, sommeren, og med den også ferien, nærmer seg med stormskritt. Mange har kanskje allerede fått ferie. Andre får kanskje fra og med neste uke. Én ting som er sikkert er i hvert fall at denne sommeren kommer til å bli en av mine mest "hektiske" (så fremt en ferie kan være hektisk) på lang stund. Jeg skal til Danmark i én uke allerede neste fredag, sammen med mine tre bestekompiser og han enes storebror, før jeg fire dager etter hjemkomst reiser opp til gården til onkelen og tanten min i Hardanger. Etter det blir det nok en del LANing sammen med gjengen (bestående av de tre tidligere nevnte bestekompisene) før jeg reiser opp til søsteren og svogeren min i Vadsø for første gang i midten av juli sammen med min eldste bror.

Danmark er et land jeg har mye kjærlighet for, hvor enn fordanskingen av det norske språk plager meg. Hadde vi levd i en perfekt verden så skulle vi snakka islandsk, slik som vi også gjorde for tusen år siden, da norsk og islandsk var ett og samme språk. Men hadde vi levd i en perfekt verden er det nok mange ting som skulle vært annerledes. But I digress. Søsteren min studerte i København, svogeren min er dansktalende, jeg var på kroferie med foreldrene mine i 2007, vi leide et sommerhus der sammen med søsteren og svogeren min i 2013, og jeg liker egentlig språket veldig godt også, selv om jeg skulle ønske norsk var mindre dansk.

Danmark-turen blir faktisk den første turen min "alene", uten noen fra familien min. Det blir også det lengste jeg har vært borte fra noen av dem. Både tid og distanse. Men jeg gleder meg veldig. Vi har booka et meget fint sommerhus ved Kvie Sø i Sydjylland, med grill og stor hage som vi tenkte vi kunne spille badminton og lignende på, og vi planlegger å i hvert fall få tatt en tur innom LEGOLAND. Blir forhåpentligvis også en tur innom Flensburg for innkjøp av Nikoline og Faxe Kondi, verdens beste bruser. Utenom det så tenkte vi vi kunne se på hva annet de hadde i nærheten, bare kjøre på sightseeing, kanskje ta med en Switch eller noe vi kunne slappet av og spilt på...

Turen til Bjørke, gårde til onkelen og tanta mi i Hardanger, har vært en årlig tradisjon så lenge jeg kan huske, og det er noe av det kjekkeste jeg vet. Slekta til faren min er noen av de kjekkeste personene jeg vet om, og jeg elsker å være rundt dem. Vi pleier å reise opp dit om sommeren og hjelpe til med slotten, og selv om det til tider kan være tungt arbeid så ville jeg aldri vært foruten vår lille arbeidsferie i Norges aller beste, aller vakreste distrikt. Arbeit macht frei, tross alt.

Vadsø har jeg ikke så mye å fortelle om dessverre. Har ikke lagt noen planer for den turen enda, bestilte flybilletter i dag og søsteren min vet ikke at jeg blir med enda. Vi skal i hvert fall være der i 5 dager, og det blir veldig kjekt, da det som sagt er første gang siden de flytta opp dit at jeg besøker min søster og svoger. De har også nylig fått en hundevalp, som det blir kjekt å hilse på.

LANinga har vært en slags tradisjon lenge den også. Blir nok i hvert fall én uke i strekk nå i sommer. Passer å være en gjeng på fire, da de fleste co-op spill er for fire, enten det er delt skjerm på PlayStation eller online/LAN på PC. Introduserte de andre for Diablo III ved å spille lokal co-op på PS4 Kristi himmelfartshelga, som virkelig var en slager, så blir nok litt mer av det. Sikkert noen diverse PC-spill også. Begynte å spille litt Rust nylig, har lenge snakka om å prøve oss på Minecraft igjen etter alle disse åra. Har lurt på å spille Left 4 Dead og Killing Floor sammen også, da vi ikke har fått gjort det før. Ellers så er jo Heroes of the Storm og Overwatch noen slagere. Og så må vi ikke glemme spillinga av skrekkspill på storskjerm, som også har blitt en tradisjon. Holder foreløpig på å spille igjennom SOMA.

Alt i alt blir nok dette en meget god sommer, så lenge det gode været ikke er brukt opp. Starter med kjøp av ny bag i morgen, som blir stas. Så spørs det bare om jeg klarer å få med meg hjem all brusen jeg drømmer om å kjøpe. =P

HQ