Norsk
Free Record Shop ut, Gamestop inn.

Free Record Shop ut, Gamestop inn.

Skrevet av Dave den 4 april 2008 klokken 09:22

I dag melder Aftenposten at den amerikanske spillkjeden Gamestop har kjøpt opp Free Record Shop. Med over 5000 butikker spredt over hele verden er Gamestop rett og slett den største spillkjeden i verden. Punktum. Den største forandringen vi konsumenter vil se, foruten navnbytte, er det faktum at Gamestop KUN selger spill. Det er deres konsept. Free Record Shop har som kjent tatt for seg musikk, film og spill. Om tre måneder er det slutt.

For meg er dette en følelsemessig ambivalent nyhet, på den ene siden gleder jeg meg til å få en stor aktør innen spill inn på det norske markedet. Likevel er det synd å miste en butikkjede hvor du kan handle det nyeste albumet til Motorpsycho, siste sesong av Scrubs og Mario Kart Wii i samme slengen. Jeg kjenner faktisk flere som gjør unna all julehandelen i løpet av en time på Free Record Shop. Harde pakker = gode pakker.

For oss Osloborgere byr ikke forandringen på så mange problemer, vi har nok av butikker med bredt utvalg vi kan boltre oss i. Men på de stedene der Free Record Shop har nærmest vært eneste leverandør av musikk og film derimot, kan dette fort skape litt turbulens og fortvilte brukere. Eller vil det gå smertefritt?

Jeg venter i spenning på Gamestop, forhåpentligvis blir det en gledelig nyhet!

HQ