Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Medlemsinnlogging






Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
FacebookFacebook

Takk, Sony!

Skrevet av Havok den 11 juni 2013 klokken 12:50

Det er ingen hemmelighet at jeg har vært litt kritisk mot Sony med PlayStation 3. Men, dette har nå endret seg.

Ønsker bare å si: tusen takk, Sony.

Takk for at dere lar meg gjøre som jeg vil med mine spill. Takk for at dere ikke tvinger meg til å fortelle dere en gang i døgnet at jeg er en lovlydig borger. Og ikke minst, takk for at dere tenker på mine rettigheter som forbruker.

Jeg trenger egentlig ikke en PlayStation 4, men jeg skal kjøpe den på dag en. Dere får mine penger fordi dere tenker på meg. Ønsker dere all hell og lykke videre i fremtiden.

Hva driver dere med, Hollywood?

Skrevet av Havok den 26 april 2013 klokken 17:04

Om deres kunder ønsker å digitalt leie en film, men ikke får lov. Og om det eneste alternativet de har er å enten kjøpe filmen i butikken, eller PIRATKOPIERE den. Hvilke av disse tror du folk kommer til å velge? Er dere virkelig så dumme at dere ikke forstår dette?

Jeg virkelig HATER at folk piratkopierer, hvem du gir ikke akkurat folk noe valg. Ja, dere kan si at valget er å kjøpe den i butikk, men dessverre er dette 2013, ikke 1999. Digitale grenser er tullball og tilhører fortiden. Det at dere klenger dere til denne formen fortsatt er utrolig teit, og ikke minst latterlig.

Utfallet av dette er at jeg ikke fikk leid filmen jeg ønsket å se, og jeg har ingen planer om å kjøpe den i butikken. Så, hva betyr det? Dere får ingenting av meg. Lykke til med videre. Denne forretningsmodellen funker jo utrolig bra.. Jævla tåper.

SKJERP DERE, SVINEPELSER!

Hva driver dere med, EA?

Skrevet av Havok den 10 april 2013 klokken 16:31

I år vant Electronic Arts «den forgylte ruke» for andre år på rad i The Consumerist sin avstemning over de verste selskapene i USA.

Virkelig.. EA er det verste selskapet i USA? De er verre en de andre selskapene på listen? Selskaper som bruker barnearbeid til å lage sine produkter. Selskaper som betaler sine ansatte dårlig lønn og gir dem dårlige vilkår? Selskaper som forurenser og ødelegger kloden vi lever på? Selskaper som er menneskefiendtlige, og selskaper som har vært med på å ødelegge USAs økonomi..?

Alle disse selskapene har ikke gjort noe som overgår ondskapen EA har kommet med. EA har jo tross alt.. hmm.. ja.. JO! De har tross alt gjort SimCity always-online og lagt til mikrotransaksjoner i Dead Space 3. Ja, de har VÅGET å se hva som selger, og så tilpasset sin forretningsmodell nye markeder ved å tilby freemium-innhold til en rekke spill (gratis spill, betal for innhold). Dette er bare noe av det EA har gjort siden de vant sist gang!

Når man ser på alt det onde EA gjør, så er det ikke rart at de er USAs verste selskap. De våger å tjene penger på det de gjør!

FY SKAM DERE, EA!

Hva driver dere med, Gearbox?

Skrevet av Havok den 17 februar 2013 klokken 13:51

I 2006 kunngjorde SEGA at Gearbox Software jobbet med at nytt spill i Aliens-serien. Ikke nok med at dette var et nytt Aliens-spill, men det var også et spill med Foxs velsignelse og et som skulle være fiktiv-kanon i henhold til James Camerons film fra 1986. Spillet skulle være en fortsettelse av filmen!

Så, hva skjedde egentlig i de seks årene spillet var i produksjon? Egentlig vet ingen dette. Verken Gearbox eller SEGA har offisielt kommet med en forklaring, og jeg tviler veldig på at vi i det heletatt får vite hva som skjedde. Derimot kan vi sette sammen bruddstykker.

Gearbox hadde nok gode intensjoner i starten, noe de fort la fra seg når de begynte å jobbe på Borderlands. De brukte nesten ikke tid på ACM, og det gikk faktisk rykter om at SEGA hadde kansellert spillet på et tidspunkt. Det har også kommet frem at Gearbox ga deler av spillet til tredjeparter fordi de selv var for opptatt med å jobbe med andre ting. Ikke nok med det, men de ba SEGA om utrolig mange utsettelser, noe de fikk. Den siste ble gitt i 2012, og var på ni måneder. Hvorpå Gearbox brukte fem av måneden på å fullføre Borderlands 2.

De har også drevet falsk markedsføring i henhold til både filmsnutter og skjermbilder gitt ut over de siste årene. Demoen de ga ut er ikke representativ for spillet i det heletatt. Sluttproduktet vi satt med var faktisk utrolig mye dårligere rent teknisk enn demoen..

En ting er derimot sikkert, SEGA og Gearbox kan markedsføring. De kan det og lure og lyve overfor sine trofaste kunder og fans. Selv nå når mye av dette har kommet frem nekter Gearbox for å ha gjort noe galt. At selskaper pynter på sannheten og kommer med hvite løgn under produksjonen av sine spill er normalt. De skal jo tross alt få oss gira. Ta for eksempel Killzone 2-traileren som ble vist på E3. Spillet endte opp med å se annerledes ut. Forskjellen er at Guerrilla Games ga ikke ut spillet hvor alt de hadde vist var den filmsnutten. Det faktisk produktet ble vist frem lenge før lanseringen, så spillerne ble ikke ført bak lyset og visste veldig godt hva slags produkt de fikk.

Det Gearbox har gjort er å selge et produkt basert på noe som ikke eksisterer, og samtidig ikke være ærlig om det. Denne løgnen ble gjort for å få oss til å kjøpe et halvferdig, ødelagt og gammelt produkt som ble kastet sammen i siste liten. Det er trist at dette ble gjort av et selskap som har vist at de virkelig vet hvordan de skal lage spill. Borderlands-serien er en av mine favoritter, og jeg var faktisk utrolig glad når jeg hørte at Gearbox skulle lage et Aliens-spill, fordi jeg vet de kan dette.

Vel, lekse lært. Gearbox er på min "shit list" fremover, og de må virkelig gjøre det godt for fansene for å klare og fjerne denne blemma. For alt som kommer ut av kjeften deres fra nå av blir tatt med en utrolig liten klype salt.

Sonys kunngjøring er en PS Vita 2

Skrevet av Havok den 9 februar 2013 klokken 20:30

Den 20. februar skal Sony kunngjøre noe stort. Så stort at hele internett er i flammer om hva det er. Og alle sier det samme. Sony skal kunngjøre oppfølgeren til PlayStation, en liten sak ved navnet PlayStation 4.

Eller skal de det?
På mange måter kan jeg godt forstå hvorfor folk mener de skal vise frem PS4. PS3 begynner å dra på årene, selv om PS2 ble skrinlagt 4. januar i år, etter å ha vært en del av spillverdenen i nesten 13 år. Det gir mening at Sony skal vise frem noe stort, men hva om det de skal vise frem er en "big deal", men ingen fysisk stor sak? Hva om Sony skal vise frem PS Vita 2?

Hvorfor tror jeg dette?
Det er mange grunner til at jeg stiller meg heller skeptisk til en kunngjøring av PS4. For det meste er det en del sitater fra selveste Kaz Hirai. Han har sagt ved flere anledninger at Sony ikke har noen planer om å vise frem en PS4 med det første.

Han har sagt blant annet, - Hvorfor være først, når dine konkurrenter da kan ta en titt på hva du gjør og lage noe bedre?

Han la senere til -Vi har alltid tenkt ut en 10-års levetid for PS3, og det er ingen grunnet til å endre på dette.

Ja, hvorfor skal de endre på dette? Salget av PS3 har gått utrolig bra den siste tiden, og 2013 ser ut til å bli Sonys år på spillfronten. Det er ikke til å skyve under en stol at Sony sitter på noen av årets absolutt mest spennende spill så langt. Vi har allerede fått Ni No Kuni, og snart får vi både Sly 4: Thieves in Time, God of War: Ascension og The Last of Us og Beyond: Two Souls.

Sony er i siget, så hvorfor ødelegge dette momentet ved å kunngjøre en helt ny maskin, som etter ryktene ikke kommer før i 2014/15? Dette vil bare ødelegge for PS3 og salget av maskinen samt spillene de har jobbet lenge med.

Problembarnet PS Vita
Derimot, Sony sliter med å selge PS Vita. Maskinen har blitt så og si "bannlyst" av fysiske butikker. Hvorfor skal de gidde å selge en maskin som regelrett spytter dem i ansiktet? Ved å selge digitale og fysiske kopier på samme dag i stedet for å la fysiske butikker få spill før digitallansering, som de gjøres på PS3, 360 og Wii/Wii U etc. taper butikker utrolig mye på å selge maskinen. Så hvorfor gjøre det lengre?

Maskinen har også dårlig støtte fra utviklere og utgivere, lite utvalg av spill, samt store problemer med å få brukerne til å bry seg. Hvorfor skal man kjøpe en PS Vita når en iPad, iPhone, Android-enhet eller 3DS gjør samme jobben, og veldig ofte mye bedre enn PS Vita?

Til tider virker det ikke som om Sony tenkte seg helt om før de lanserte PS Vita. Den var en slags krampetrekning grunnet Nintendo, Apple og Google. Det var viktigere å lansere den så fort som mulig fremfor å bygge et forhold til utviklere slik at de kunne få en maskin som gjorde ting bra.

Sony merker det kraftige presset fra Nintendo, Apple og Google. Og i år kommer til å merke presset fra Nvidias Project Shield. De må fikse dette, ellers kan de bare legge PSV død.

Det triste er at PS Vita er en flott maskin, men det hjelper lite når man sitter med en maskin med en håndfull med spill. Brukerne vil ha mer. Noe Sony også har lovet.

Sorry, men senere..
Så ja, jeg forstår hvorfor mange klamrer seg til at de skal kunngjøre PlayStation 4. Til og med innad i Gamereactor er de fleste utrolig skråsikre. Jeg stiller meg heller skeptisk, og alt er så klart spekulasjoner inntil Sony faktisk viser frem den nye maskinen. Noe jeg tviler på de gjør den 20. februar.

Det hadde vært kult med info om PS4 i slutten av måneden, men holder en finger på PS Vita 2. Jeg har tatt feil før, så kan nok godt hende jeg gjør det nå. Bare tiden vil vise.

Desto vikigere dog, hva tror dere?

Oppdatering (12.2.13): Sony har visst tatt patent på en PS Vita med HDMI- og USB-port. Om ikke en PS Vita 2, kanskje en PS Vita Slim?