Norsk
Blog

FF13 omtalen til GR, og dens kommentarer

Skrevet av Havok den 5 mars 2010 klokken 17:41

Vil først og fremst påpeke at dette er min mening, og er verken skrevet på vegne av, eller reflekterer Gamereactors syn på temaet.

Etter å ha lest kommentarene til FF13 omtalen, må jeg si en ting. Jeg syns det faktisk er ganske trist at så å si ingen er kritiske lengre. Dere forventer det at spill, spill i en spillserie som har fått toppkarakterer ved andre anledninger, eller spill som har hatt markedsføringsbudsjett som kunne drept hundrevis av folk om de fikk det i hode, automatisk er 9 og 10 av 10.

Dere sparer ikke på kruttet overfor verken Jon Cato eller GR når det kommer til hvor teite vi er som faktisk anmelder spillene. Dere kommer med kommentarer som at vi ikke liker FF serien, eller at vi ikke kan noe om Japanske spill, at vi har mistet gløden, ikke kan anmelde spill, ikke kan noe om spill etc. Hva pokker har det med en anmeldelse å gjøre? Omtalen er Jon Catos syn på spillet, om dere er uenige så vær uenige, men å klage over at han gjør en dårlig jobb når han faktisk gjør det han skal; være objektiv overfor, så vel som det å ha kritikk for temaet.

Det er faktisk så trist at dere ikke er like kritiske, at jeg blir litt lei meg på deres vegne. At dere ikke kan ta ett steg tilbake å se lengre enn deres egen nese er faktisk temmelig underholdene.

Det vil alltid være uenighet om hva som er et bra spill og et dårlig et. Folk er rett og slett forskjellige. Og det at dere trekker frem hva andre nettsider/blade/folk gir det; hva faen har det med saken å gjøre? Er Øystein Furevik hos Gamer.no, Jon Cato? Er Jon Cato, Thomas Heger i Dagbladet? Har man ikke lov til å ha egne meninger om samme tema? Det virker som om dere tror at alle spilljournalister og anmeldere i verden er en slags hemmelig sekt som bestemmer hvilken karakter de skal gi spill. Gir noe en annen karakter, så tar de automatisk feil. Hvordan kan en anmelder faktisk ta feil når det er anmelderens synspunkt som blir skrevet? "X ga spillet 9! Dere suger fordi dere ikke gjorde det samme". Og det verste er at de fleste av dere ikke har spilt spillet enda. Så hvem vet, kanskje dere faktisk er ENIG med Jon Cato når dere får det i de fete, griste fingrene deres neste uke. Og om dere er uenig, så skriv deres egen omtale!

Til syvende og sist så er det helt opp til dere om dere ønsker å basere deres kjøp på anmeldelsen, eller om dere ønsker å i det hele tatt ta den seriøst. Ingen kan hindre dere det, for dere - som Jon Cato - har full rett til å ha deres egne meninger om akkurat det. Dere kan også kommentere, og skape debatt rundt karakteren, gjerne skrive deres egne omtaler. Bare slutt å kom med de samme gamle, usaklige og ikke minst barnslige kommentarene dere kommer med hver. Eneste. Gang. Noen anmelder noe. "SPILLET JG HAR VENTET PÅ HELE LIVEET FIKK IKE 11/10!!!!!!!111nullnull"

*puste*

HQ