Norsk
Blog

Ja, jeg er «fanboy»!

Skrevet av Havok den 1 mars 2011 klokken 19:17

«Fanboy» er et ord som pryder alles lepper om noen våger å like noe mer enn andre. Det er et ekstremt negativt ladet ord, akkurat som "nerd" var en gang i tiden. Nå er «fanboy» ordet som brukes for å beskrive en "gamer" som har en bestemt tilhørighet til et bestemt merke, spill-serie, konsoll eller datamaskin. Og jeg ønsker å bryte dette stigmaet.

Mange vil nok kalle meg «fanboy». Rett personlig ser jeg ikke på det som negativt. Jeg digger for eksempel Xbox 360 mer enn Playstation 3 og Nintendo Wii. Jeg mener at Gears of War-serien er bedre enn Killzone. At vanlig film er milevis bedre enn 3D og at Apples produkter er bedre enn det meste som finnes på markedet. Og så? Hvem skader det? Bare ved det jeg har skrevet her så har nok alle dannet seg et slags bilde av meg som en galning. En ravende idiot som løper naken gatelangs og proklamerer høylytt at Xbox 360 er verdens beste konsoll, mens jeg på kroppen har fått tatovert logoen til maskinen på venstre rompeballe, Marcus Phoenix på ryggen og J. Allard på brystet.

Langt der ifra. Grunnen til at jeg liker Xbox 360 mer enn de andre konsollene er at jeg liker kontrollen bedre, jeg syns online-tjenesten er bedre og de eksklusive titlene som kommer er mer interessant. Selv om jeg liker Xbox mer, så betyr ikke det at jeg hater de to andre. Jeg har ikke et slags irrasjonelt hat for dem, og jeg spiller fortsatt på de konsollene når noe morsomt dukker opp. At jeg liker Apples produkter bedre enn for eksempel HP, Dell eller Alienware går rett og slett på brukergrensesnitt, OS-et og et jeg syns utsendte til produktet i mine øyne faktisk har noe å si.

De fleste burde forstå at det er forskjell på en «fanboy» og noen som er fan av bra produkter. Hvorpå en «fanboy» ikke kan begrunne hvorfor han eller hun liker noe fremfor noe annet og ikke hører på sunn fornuft. Så vil en som er fan av de bra produktene når som helst skifte mening basert på opplevelsen de har med produktet det er snakk om.

Hva med dere, er dere «fanboy» av noe på samme måte som meg?

HQ