Norsk
Blog
Nintendo er og blir irrelevant

Nintendo er og blir irrelevant

Skrevet av Havok den 6 juni 2012 klokken 11:12

Jeg er kanskje ikke den mest Nintendo-happy personen i redaksjonen, men denne gangen var jeg faktisk litt gira på Wii U. Når Iwata i mai sa at fokuset til Nintendo med den nye konsollen skal være på core-markedet kan man ikke gjøre annet enn å bli litt glad.

Er derfor utrolig trist at man ender opp med å se noen få core-spill, en drøss med backports og masse casual-spill.

Ja, Wii U kan skimte med en utrolig mengde spill ved laseringen, men av alle spillene som kommer er det ikke veldig mange av dem som girer meg opp. ZombiU virker kult, og Pikmin 3 er jo morsomt. Nytt Mario er så klart i rute. Men når mesteparten av presentasjonen går til Nintendoland og en drøss med kjedelige casual-spill som jeg har ingen ønsker om å spille, så kan man ikke gjøre annet enn å bli utrolig skuffet.

«Men vent litt, tredjepartsutviklere er jo endelig om bord!». Ja, det er de. Med gamle spill. Backports er nok det som kommer til å prege konsollen mest. Hvorfor lage nye spill når vi kan relansere gamle spill fra 360 og PS3 på den nye maskinen. Alt de behøver å gjøre er å bruke den finurlige Wii U-kontrollen på en eller annen latterlig ny måte. Så er jo alt bra!

Jeg trodde ingen skulle klare å gjøre det dårligere enn Microsoft på årets pressekonferanser. Utrolig nok klarte Nintendo nettopp dette. Nintendo bommet helt på fokuset og med tanke på at de er snakk om en helt ny spillmaskin, så var det utrolig lite informasjon å få. Pris, lansering og hvordan online-funksjonene skal fungere var ikke å se noe sted.

Triste saker Nintendo.

HQ