Norsk
Blog

Om et 15-årsjubileum

Skrevet av Ingar Hauge den 10 september 2010 klokken 08:59

Om et 15-årsjubileum

Nå stemmer det ikke 100% at det er femten år siden maskinen så dagens lys. Det skjedde nemlig i soloppgangens land i det fjerne Østen 3.desember 1994. Men i går, 9.september 2010, var det 15 år siden den første Playstation-maskinen så dagens lys i USA.

Konsollen serverte spillverdenen flust av perler på et sølvfat: Final Fantasy VII, VIII og IX, Vagrant Story, Crash Bandicoot, Rayman, Tekken, Ridge Racer, Gran Turismo og Resident Evil er bare et ørlite utvalg av det utrolig store sortimentet maskinen presenterte, og som mange den dag i dag har et kjært forhold til.

Men PlayStation var ikke bare maskinen som etterhvert skulle kuppe konsolltronen fra Nintendo og som presenterte et hav av spill. Det var også konsollen som sørget for at spillmediet gikk fra å bli lagret på kassetter til CD-plater. Mange prøvde før dem, som 3DO, Philips og Sega, men alle gikk dukken. Hvorfor vant PlayStation igjennom på dette området? Svar: PlayStation kunne med CD-formatet tilby grafikk som overgikk alt annet man hadde sett på hjemmekonsollfronten på den tiden, og samtidig tilby utsøkt musikk i CD-kvalitet. Slikt vinner man terreng av.

Dagens spørsmål til leserne er som følger: Hva er ditt beste spillminne knyttet til PlayStation? Konkrete opplevelser eller noen gode spill som dukker opp i tankene? Noen serier du oppdaget på PlayStation som du fremdeles holder kjær?

HQ