Norsk
Blog

Om legendenes gjenforening

Skrevet av Ingar Hauge den 27 september 2010 klokken 23:55

To av de kjæreste og kuleste navnene jeg vet om i spillbransjen er Ron Gilbert og Tim Schafer. Førstnevnte har i de siste dager gjort seg aktuell med de glimrende DeathSpank-spillene som er tilgjengelig over PSN og Xbox Live. Tim Schafer på sin side har gitt oss Psychonauts og det akk-så-geniale metalspillet Brütal Legend. Men det var samarbeidsprosjetene The Secret of Monkey Island og Monkey Island 2: LeChuck's Revenge</i> som gjorde dem berømte (sammen med Dave Grossman). Sammen viste disse kara oss hva de kunne lage: Useriøs, bisarr humor som aldri drar det for langt eller blir banalt. Kvalitetsspill som holder stand den dag i dag, med andre ord.

Gleden er derfor stor når Double Fine, Tim Schafers spillstudio og utgiveren av Brütal Legend, nå annonserer at Ron Gilbert er blitt et nytt medlem i staben.

Det som i utgangspunktet visstnok var et lån av arbeidslokaler resulterte i samtaler og dialoger om spillidéer. Dialoger gav nye idéer, og vips! så var et nytt samarbeidsprosjekt mellom Ron Gilbert og Tim Schafer et faktum.

Hva skal så spillet gå ut på? Foreløbig er det ikke sagt et pip om dette. Denne gameren gleder seg likevel. Dette kan da umulig gå galt. Eller...?

Om legendenes gjenforening

Et lengre utdrag av intervjuet kan leses her.

HQ