Norsk
Blog

Om desember og tegneserier

Skrevet av Ingar Hauge den 6 oktober 2010 klokken 18:18

Det er få TV-serier som har gjort slikt et inntrykk på meg (og andre) som Firefly. Den noe underlige kombinasjonen av sci-fi og western satt som et skudd(!) i Joss Whedons regi. At serien ble kansellert av Fox Network står fremdeles for fansen som kroneksemplet på hvordan selskapet kun går etter profitt (det er ikke uten grunn at Sheldon i The Big Bang Theory rangerer Fox-sjef Rupert Murdock som en av verdenshistoriens tre fremste forrædere, sammen med bl.a. Darth Vader).

Firefly ble senere fulgt opp med filmen Serenity, som langt på vei gav serien den konklusjonen og avslutning den aldri fikk på grunn av Fox. Serenity gav imidlertid Firefly nytt liv, ettersom folk som så Serenity oppdaget at det lå en TV-serie bak det hele. Firefly er av den grunn blitt en av verdens bestselgende TV-serier på DVD, og har som kunst og kunstere flest først blitt oppdaget etter sin avgang.

I tillegg til TV-serie og film har Joss Whedons arbeid med mannskapet på skipet Serenity også tatt steget inn i tegneserienes verden. To tegneserier har hittil blitt gitt ut: Serenity: Those Left Behind og Serenity: Better Days, hvorav førstnevnte helt klart er den bedre av dem. Gledesnyheten er at det stopper ikke der. 7.desember i år kommer den tredje tegneserien i rekka: Serenity: The Shepherd's Tale. Serien kommer til å avsløre en av Fireflys største gåter: Hvem er Shepherd/pastor Book, mannen som utgir seg for å være en prest men som helt klart har en fortid som en innflytelsesrik mann?

Om desember og tegneserier

Jeg kjenner at jeg gleder meg allerede...

HQ