Norsk
Blog

Om Vatikanet og Homer Simpson

Skrevet av Ingar Hauge den 19 oktober 2010 klokken 09:17

Om Vatikanet og Homer Simpson

Homer Simpson er ikke akkurat den mest religiøse mannen på den vestlige halvkule, men det hindrer ikke Vatikanets dagsavis L'Osservatore Romano i å påstå at Homer er en sann kristen. Katolikk sådan.

"Få mennesker er klar over det, og selv gjør alt han kan for å skjule det, men det er likevel sant: Homer Simpson er en katolikk", konkluderer L'Osservatore Romano.


Bakgrunnen for påstanden er episoden The Father, the Son and the Holy Guest Star, hvor Homer og Bart konverterer til den katolske kirka etter diverse hendelser (Homers argument for å konvertere er ganske enkelt at katolikkene har "funnet opp" et nytt måltid mellom frokost og lunsj).

Det L'Osservatore Romano ser ut til å ha glemt er at Homers katolske opptreden er høyst kortvarig (som Homers fleste påfunn). At Homer ikke er å se i de katolske kretser etter denne enkeltepisoden er også noe som må tas med i betraktning. For mer enn Gud elsker Homer sin vakre kone Marge, som er fast kirkegjenger i First Church of Springfield, en kirke som tilhører Western Branch of American Reform Presbylutheranism. Det er i denne kirka vi stort sett ser Homer deltar på gudstjenester, ikke i den katolske.

Så kan man heller diskutere hvor dypt troende Homer egentlig er, som katolikk eller som presbylutheraner. Men det er en lengre og dypere diskusjon.

Kilde: Aftenposten.no

HQ