Norsk
Blog

Om Keiji Inafunes avskjed

Skrevet av Ingar Hauge den 29 oktober 2010 klokken 16:46

Keiji Inafune er kjent som Capcoms stjerneutvikler og den store hjernen bak storserier som Mega Man, Dead Rising, Lost Planet og Onimusha. Han har også gjort seg bemerket de siste årene ved å komme med krasse uttalelser under Tokyo Game Show, hvor han bl.a. har profetert japansk spillbransjes død og kommentert hvor dårlige spill han synes japanere lager (noe undertegnede skrev om i siste GameReactor-blad).

Nå har tydeligvis Inafune gjort seg noen tanker om det å jobbe for Capcom. Kotaku melder at Inafune har levert sin avskjedsmelding til Capcom, og forklarer på sin blogg (i et innlegg passende titulert Sayonara) hvorfor:

"En managers jobb er å evaluere de ansatte og sette ord på sine drømmer." Inafune kommenterer videre at han dessverre ikke kan utføre begge disse oppgavene. Han reflekterer også over sine 23 år som ansatt for Capcom, og har tydeligvis nådd et metningspunkt. "Det er ikke mulig for meg å nå høyere her. Jeg forlater Capcom med den intensjon å starte livet på nytt."

Han uttaler samtidig at han ikke trekker seg fra spillbransjen eller tar seg noen pause. Han kommenterer at han vil gjøre sitt beste fremover, og avsluttet med et takk.

Inafune uttalte under årets TGS at han ville lære seg å lage spill som apperlerer til Vesten. Vil han nå få muligheten? Hva blir i så fall resultatet? Det blir spennende å se.

Om Keiji Inafunes avskjed

Mega Mans skaper har nå skiftet beite. Hva vil fremtiden bringe?

HQ