Norsk
Blog

Om Pokémons 15-årsjubileum

Skrevet av Ingar Hauge den 27 februar 2011 klokken 10:09

Ikke før vi er ferdige med å feire Fantomets 75-årsdag og 25-årsdagen til The Legend of Zelda, så melder en ny kandidat seg for et jubileum. For 15 år siden i dag stiftet japanerne sitt første bekjentskap med noen små, store, søte, skumle, snille, slemme og gigantiske monstre som skulle ta verden med storm.

I dag, for 15 år siden, ble de første Pokémonspillene lansert i Japan.

Pokémon Red & Green, som de het i Japan (Green ble senere til Blue når spillene skulle slå igjennom på det internasjonale markedet) ble lansert på et intetanende marked med merkelige TV-reklamer, men det hindret ikke spillserien i å selge millioneksemplar. De første spillene solgte intet mindre enn over 10 millioner eksemplar i Japan alene, og millionene skulle følge på ved den internasjonale utgivelsen.

Så hva har gjort Pokémon så populært? Mest sannsynlig må det være den utsøkte kombinasjonen av rollespill, moderne setting, søte/småskumle monstre og samlemani som har gjort utslaget. Pokémon viste en hel verden at rollespill verken trenger å plasseres i en science fiction-setting eller fantasyverden. Det kan fint fungere med handling i vår egen tid.

Min Pokémon-karriere ble lagt på hylla etter å ha samlet de 251 første Pokémon (inkludert Mew og Celebi) i de to første generasjonene med spill. Samtidig fortsetter Pokémon å leve i beste velgående: Per i dag finnes det 649 monstre å samle totalt, pluss at spillserien har solgt totalt 207 millioner eksemplar. Pokémon er med dette verdens nest bestselgende spillserie. Ikke dårlig for en 15-åring.

Gratulerer med dagen, alle store og små lommemonstre!

Om Pokémons 15-årsjubileum

Hva er ditt beste Pokémon-øyeblikk? Hva er ditt favorittmonster, og hvorfor?

HQ