Norsk
Blog

Om E3-forventninger

Er man sånn noenlunde interessert i noe er det visse ting man bare er nødt til å få med seg. Er man middels interessert i fotball er man nærmest forpliktet på å se Champions League-finalen og VM. Har man interesse for fantasy er det bare forkastelig dersom man ikke har lest Lord of the Rings. For oss spillinteresserte er det særlig én årlig begivenhet man bør få med seg: Electronic Entertainment Expo, eller E3 om man vil.

Neste uke står årets E3-messe for døra og banker. Hva ser jeg mest frem til under årets messe?

De største øyeblikkene ved E3-messene er når nye konsoller avsløres og detaljene spesifiseres. Dermed har vi to store begivenheter å se frem til på hardware-fronten: Nintendos nye hjemmekonsoll (Café, Stream eller hva-den-nå-kommer-til-å-hete) og Sonys PSP-arvtager og 3DS-konkurrent. Strengt tatt er det ingen av dem som kommer til å ta oss fullstendig på sengen, for vi vet jo tross alt allerede at de eksisterer. Men E3 vil langt på vei være vårt første ordentlige møte med de nye konsollene. Ikke minst gjelder dette for Nintendos hjemmekonsoll, som viser frem offentlig for første gang neste uke. Forhåpentligvis vil vi også få vite mer angående prisklasse, spill og lanseringsdato for de to maskinene.

På softwarefronten er det som vanlig mye å se frem til. Aller mest håper jeg på flere detaljer og utgivelsesdato på spill som The Legend of Zelda: Skyward Sword, Mass Effect 3, Team ICO sine etterlengtede (og alltid forsinkede) spill, nyheter fra Square Enix og stortitler til 3DS som Star Fox, Metal Gear Solid 3D: Snake Eater og Kid Icarus. Eventuelle vestlige lanseringsdatoer for spill som Valkyria Chronicles III og Studio Ghibli-perlen The Another World håper jeg også på.

Men fremfor alt annet ser jeg frem til uventede overraskelser. En E3-messe som ikke overrasker meg på noen som helst måte er en skuffende E3-messe. Hva med en lenge etterlengtet PS3-remake av Final Fantasy VI eller Final Fantasy VII, for eksempel?

Om E3-forventninger

Hva ser dere mest frem under årets E3-messe?

HQ