Norsk
Blog

Japan 2011: Ryokan

Årets høydepunkt nærmer seg med stormskritt. Nei, jeg snakker verken om Ocarina of Time 3D eller Deus Ex: Human Revolution. Jeg tenker på Japanturen, som jeg allerede har skrevet litt om allerede og som jeg garantert kommer til å skrive mer om underveis.

I skrivende stund er det ti dager igjen til avreise. Jeg kjenner at gleden begynner å boble i meg, samtidig som at det er null stress knyttet opp til turen. Alt er forhåndsbestilt og betalt for, så da skulle jo det meste være på plass.

Overnatting er en sentral del av ferieturer. I dagens presentasjon tenkte jeg å snakke om overnattingsstedet vårt i Tokyo, som er et tradisjonelt japansk gjestehus. Slike gjestehus er kjent som ryokan på det lokale tungemålet.

Ryokan er ikke stedet man overnatter for å få den mest luksuriøse opplevelsen, men mer for det historiske og det kulturelle. Husene er ofte bygget i tradisjonell japansk stil, diverse typer kimono er den vanligste påkledningen blant stab og kunder (man får ofte en enkelt "badekåpe"-kimono ved ankomst) og rommene består av stråmattegulv (tatami), noe japanere stort sett har i det fineste rommet i huset. Man sover på stråmattegulvet i såkalte futon-senger. Klassisk japansk frokost med fisk, ris og rått egg hører også hjemme.

For hele denne herligheten betaler vi ca 350 kr pr.natt pr.person. Med andre ord mye billigere enn de fleste hoteller i Norge.

Følg med videre på Japan 2011-postene i løpet av sommeren. Med tre nerder på tur kan det garantert bli mye spillrelatert materiale.

Japan 2011: Ryokan

Et typisk ryokan-værelse.

HQ