Norsk
Blog
Om ROOTS

Om ROOTS

Skrevet av Ingar Hauge den 12 september 2011 klokken 17:15

Det begynner å bli to-tre uker siden lanseringen av storspillet Deus Ex: Human Revolution. Noen har allerede rukket å kose seg med herligheten, mens andre venter inntil videre. Kanskje er det andre spill som skal spilles først, eller kanskje venter en bare på at spillet skal synke i pris.

Uansett: Om Deus Ex skulle pirre nysgjerrigheten din, kan det alltids være moro med litt utfyllende og dyptgående lesestoff som omhandler de samme temaene spillet tar opp. I så fall kan det være verdt å ta en kikk på magasinet The Roots of Deus Ex: Human Revolution, også kjent som Humanity+, uten at det må forveksles med organisasjonen med samme navn (selv om bladets tittel tydeligvis er en allusjon til denne organisasjonen).

ROOTS (som jeg velger å kalle bladet heretter, ettersom det er det de kalles seg selv på redaksjonssiden bakerst) tar ikke for seg noe av handlingen i Deus Ex-spillene, men velger snarere å fokusere på tematikk, stilarter og historier som har inspirert særlig det siste spillet. Magasinet er formet som et aktualitets- eller nyhetsmagasin, med en velpolert og tiltalende stil.

Vi får presentert en bildeserie kalt Burning Chrome av Norihisa Hosaka, som har laget en særdeles tøff samling med monokrome bilder av Tokyo hvor HDR-effekten er utnyttet til det eksemplariske. Vi får en artikkel om bakgrunnen for cyberpunk-sjangeren og hvordan denne har oppstått og utviklet seg. Deretter følger et interessant essay om konspirasjonsteorier og hvordan disse tar utgangspunkt i virkelighetens hendelser. Den neste artikkelen tar for seg transhumanisme: Tanken om hvordan menneskeheten kan ta kontroll over sin egen utvikling i fremtiden. Artikkelen Bionics tar for seg et sentralt tema for Deus Ex: Human Revolution, nemlig biomekanikk. Det hele krydres på slutten med et essay om multinasjonale storselskap, samt et intervju med Jonathan Jaques-Belletête, som var hovedansvarlig for det estetiske teamet bak Deus Ex: Human Revolution.

Kort sagt: ROOTS inneholder mangt og meget som kan friste, både for den som er erfaren med overnevnte tema og for dem som måtte streife innom dem for første gang. For min egen del, som faller i en kategori midt imellom, er det med andre ord mye lekkert å bla igjennom.

HQ