Norsk
Blog

Om hobbit-bursdager

Skrevet av Ingar Hauge den 22 september 2011 klokken 16:32

Det er mange som har bursdag for tiden. Bare i dag kan Norge skryte på seg en 40-årsdag av kongelig karakter. I venneflokken min er det mange september-barn, og redaksjonens egen Bernt fylte år for ei knapp uke siden.

Dagen i dag er i mitt hode derimot viet til to store personer. Eller, ikke store i fysisk forstand, med mindre du tenker sidelengs. For de to personene som fyller år i dag er hobbiter, og er dermed temmelig kortvokste.

Likevel tror jeg ikke det er noen som vil diskutere heftig med meg når jeg betegner Frodo og Bilbo Baggins (evt. Lommelun) som store personligheter. Som hovedperson for hver sin del av Tolkiens legendariske fantasy-epos er dette to hobbiter som har en sentral del i mange leseres hjerter. Når Bilbo på nytt entrer filmlerretet neste år er det i tillegg stor sjanse for at enda flere eventyrlystne hjerter vil bli vunnet.

Dagen i dag er ifølge Ringenes Herre fødselsdagen til begge hobbitene, og er dermed verdt en ekstra oppmerksomhet. Gratulerer med dagen, Bilbo og Frodo!

Om hobbit-bursdager

Nei, i dag må det vel være passende å se Lord of the Rings: Extended Edition på blu-ray. Eller har dere forslag til andre måter man kan markere dagen på?

HQ