Norsk
Blog
Om Don Rosa i Oslo

Om Don Rosa i Oslo

Skrevet av Ingar Hauge den 26 september 2011 klokken 14:08

Dersom du er halvparten så stor Donald-fan som det jeg er, sier overskriften seg selv. For de som ikke er like mye Donald-fans må det kanskje en ekstra forklaring til:

I morgen den dag besøker selveste o store Donald-tegner Keno Don Rosa bokhandelen Tronsmo i Oslo. Don Rosa blir av de fleste Donald-entusiaster sett på som mannen som videreførte mye av arven og sjarmen som Donald oppnådde den gang da Carl Barks (mannen bak figurer som Skrue, Anton, Petter Smart etc) tegnet Donald på 1940-1960-tallet. Don Rosa er kanskje mest kjent for historiene Skrues liv, som gikk i tolv deler på begynnelsen av 90-tallet. Han er også en stor filmentusiast, og hans blikk for detaljer går ofte igjen når han tegner historiene sine.

I morgen, det vil si tirsdag 27.september, skal mannen signere det du måtte bringe av hans tegneserier på Tronsmo bokhandel. For å komme deg dit gjør du følgende:

- Ta 11-, 17- eller 18-trikken til Tullinsgate.

- Gå av.

- Gå inn i butikken med en stor Tintin-figur på skiltet hvor det står Tronsmo bokhandel. You can't miss it!

Er du en ekte Donald-fan er dette en hendelse du bør få med deg. Selv har jeg truffet Rosa tidligere, og pga eksamensforberedelser vet jeg ikke om jeg får tid til å ta turen. Men om jeg skulle få muligheten: Sees der, folkens!

HQ