Norsk
Blog
Om Arkham City og Calendar Man

Om Arkham City og Calendar Man

Skrevet av Ingar Hauge den 23 november 2011 klokken 17:57

Batman: Arkham City er et stort spill, for å si det mildt. Den som vil oppnå både 100% klareringsrate og få alle troféene/achievements i spillet skal holde på en stund, for å si det sånn. Særlig dersom man skal løse sideoppdraget med Calendar Man på "ordentlig" vis.

Calendar Man er, som navnet indikerer, en skurk i Batman-verdenen som kun dreper på høytidsdager og helligdager. Dermed sier det seg selv at ethvert sideoppdrag i et spill som handler om denne mannen, også bør trekke inn dette med dager på en original måte. Og det kan man vel si at Rocksteady har gjort.

Calendar Man befinner seg i kjelleren av det gamle rettslokalet i Arkham City. Han sitter alene i en celle og vil gjerne prate med Batman, men kun på bestemte dager. Dagene følger spillkonsollens interne kalender, hvilket betyr at det er to måter man kan ha sine tolv samtaler med Calendar Man på: Man kan enten jukse med konsollens klokke og stille den frem manuelt, eller man kan faktisk gå og besøke Calendar Man på de aktuelle dagene. Velger man sistnevnte, har man med andre ord nærmest et helårsprosjekt.

Grunnen til at jeg nevner dette, er at i morgen er det Thanksgiving i USA. Og sist gang jeg besøkte Calendar Man, spurte han meg "Will you give thanks with me this year, Batman?" Dermed har dere det: I morgen er det nok en gang på tide å besøke Calendar Man!

HQ