Norsk
Blog

Om baseball

Dagen i dag er en stor dag for oss som er glad i nisje-sport. 30.mars er nemlig dagen for oppstarten av den japanske baseballsesongen, og med det faller en stor del av livet mitt tilbake på plass i full harmoni og balanse igjen.

I Japan er baseball den helt klart store folkesporten, og selv om fotball har blitt stadig mer populært er det viktig å huske på at baseball-ligaen ble etablert mer enn 40 år før den japanske fotball-ligaen. Baseball tar utrolig stor plass i de japanske mediene, til stor frustrasjon for ikke-interesserte (ikke helt ulikt Norge og fotball, med andre ord), og for japansk skoleungdom er drømmen for mange å få spille på den nasjonale high school-turneringen som hvert år arrangeres på Hanshin Tigers' ærverdige stadion Kóshien, en happening som får stor mediedekning og som har startet mang en profesjonell baseballkarriere.

Med omtrentlig seks kamper pr. uke pr. lag i snitt sier det seg selv at baseball-sesongen er fullstappet med innhold. Dermed blir det spennende å se hvordan årets sesong utvikler seg, og ikke minst hvordan det beste laget av dem alle (til tross for at de ikke har vunnet siden 1985), Hanshin Tigers, klarer seg i år.

Hvorfor denne bloggposten, når folk flest bryr seg nada? Av den enkle grunn at også nisje-idrettene bør få litt oppmerksomhet iblant.

Om baseball

Har du noen interesse for en eller annen "nisje"-sport, og hvorfor akkurat denne sporten? Tell us!

HQ