Norsk
Blog

Om spillmusikk og piano

De som (frivillig eller ufrivillig) har hørt meg spille piano de siste årene, har mest sannsynlig fått med seg at jeg har en særlig forkjærlighet for spill- og filmmusikk i pianoformat. Spill- og filmmusikk er etter min mening den arenaen man idag kommer nærmest samtids-klassisk (eller contemporary classical music eller 21st-century classical music som det heter på engelsk), og at sjangeren de senere årene har fått stadig større anerkjennelse i form av store konsertfremføringer mener jeg er både velfortjent og på tide.

Uansett, opp gjennom årene har jeg etterhvert bygget meg opp et lite repertoar innenfor sjangeren, men hvor mye jeg får benyttet meg av det er et annet spørsmål. Denne uka tilbyr imidlertid sjangsen seg.

På skolen min har vi i alle år (med unntak av i fjor) hatt tradisjon for å holde en såkalt restaurantkveld, hvor skolen gjøres om til en svært hyggelig restaurant. God stemning, stil og lekker mat er bare noen av stikkordene her. Fredag denne uka blir mitt siste bidrag som frivillig på denne eventen (ettersom jeg leverer masteroppgaven om en måneds tid og er ferdig med utdannelsen), og som vanlig er det musikken som har blitt mitt ansvarsfelt. I den forbindelse drar jeg frem noe av den musikken jeg har øvd inn, hvilket gir oss følgende låter som en del av fredagens repertoar :

Om spillmusikk og piano

- Phantom Train (Final Fantasy VI)
- Spinach Rag (Final Fantasy VI)
- Aerith's Theme (Final Fantasy VII)
- Tifa's Theme (Final Fantasy VII)
- The Place I'll Return to Someday (Final Fantasy IX)
- Zanarkand (Final Fantasy X)
- Via Purifico (Final Fantasy X)
- Ending Theme (Final Fantasy X)
- Underwater Theme (Super Mario Bros.)
- The Medallion Calls (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)
- Agata Christie's Poirot
- Title Theme (The Legend of Zelda: Ocarina of Time)
- Zelda's Lullaby (The Legend of Zelda: Ocarina of Time)
- Song of Storms (The Legend of Zelda: Ocarina of Time)
- Farewell Hyrule King (The Legend of Zelda: The Wind Waker)
- In Dreams (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)
- I Dreamed a Dream (Les Misérables)
- Castle on a Cloud (Les Misérables)
- Lupin the 3rd Theme (Lupin the 3rd)

Alle låtene er selvsagt tilpasset solopiano og blir spilt slik at det passer så godt inn til stemningen som overhode mulig. Så må heller låter som Those Who Fight (Final Fantasy VII), Battle with Gilgamesh (Final Fantasy V) og Monkey Island-temaet vente til en annen anledning. I tillegg vil det selvsagt bli rom for klassiske svisker og jazzballader :)

HQ