Norsk
Blog

Om den internasjonale Monty Python Day

Det er ikke mange ting i livet jeg forventer av folk, og det er ytterst få ting jeg vil si gjør deg til et bedre menneske i min bok (her er det viktig å skille mellom et godt menneske og et bedre menneske). Noen unntak finnes det likevel. Er du blant dem som liker Monty Python, er det en kvalitet som gjør deg til et bedre menneske. Liker du ikke Monty Python? Sorry, da mister du nok noen anskuelsespoeng...

Monty Python startet i 1969 som et humorprosjekt som ifølge gruppas medlem Terry Jones "skulle være så bisarrt at ingen egentlig skulle forstå det. Nå, 40 år senere og etter at pythonian har blitt et ord i Oxford English Dictionary, forstår vi at vi feilet grovt." Humorbildet slik vi kjenner det idag fra populærkulturen hadde ikke vært den samme uten dem: Tenk bare på norske K.L.M. for eksempel.

10.mai er visstnok den internasjonale Monty Python-dagen (ifølge min brors Facebook-status). Og disse gutta fortjener i sannhet all ros og ære de kan få. Gratulerer, Monty Python! La oss feire med hovercrafts full of eels og spam spam spam spam spam. Ni!

Om den internasjonale Monty Python Day

Hva er ditt forhold til Monty Python? Hva er din favoritt-sketsj av humorgruppa?

HQ