Norsk
Blog

Om Final Fantasy: Min gjennomgang

Skrevet av Ingar Hauge den 29 august 2012 klokken 18:39

En vårdag i mitt første år som student gikk jeg uanende inn i det som skulle bli et flerårig prosjekt. Den nokså nyervervede DS-konsollen var nemlig med på en skoletur i det kalde og våte Trøndelag, og det var behov for et nytt spill til den håndholdte maskinen for å holde motet oppe på de lange bussturene. Resultatet ble en tur innom en lokal spillsjappe og innkjøpet av DS-versjonen av NES-klassikeren Final Fantasy III.

Fem år og et hundretalls anvendte timer senere har jeg omsider kommet meg gjennom samtlige hovedspill i serien, med unntak av MMO-spillene Final Fantasy XI og Final Fantasy XIV (som jeg ligger unna, ettersom jeg ikke spiller MMO av praktisk prinsipp). Et par spin off-titler som Crisis Core: Final Fantasy VII og Final Fantasy XII: Revenant Wings har det også blitt tid til på veien, for ikke å glemme filmer som Final Fantasy: The Spirits Within (grøss) og Final Fantasy VII: Advent Children Complete (wo-ho!).

Det har gått litt hulter til bulter underveis når jeg har spilt meg gjennom spillene, og det har ikke akkurat gått i kronologisk rekkefølge. Fra nr.3 gikk turen siden til nr.10 og nr.12, før jeg hoppet noen steg tilbake og tok for meg nr.7. Ironisk nok ble det slik at de første spillene i serien også ble de siste som jeg spilte igjennom. Det første Final Fantasy spilte jeg gjennom i mai-juni, og i forrige uke kunne jeg etter 16 timers spilletid si meg ferdig med Final Fantasy II (vel å merke 20-årsjubileumsutgaven til PSP).

Vel, verdt de hundretalls timene har det stort sett vært, og jeg kan nok fastslå at det er ikke uten grunn at serien er blant verdens bestselgende spillserier. Så får vi se hva det neste store prosjektet blir...

Om Final Fantasy: Min gjennomgang

Og hvilket spill er best, spør du? Vel, denne videoen burde gi deg en liten pekepinn på hva mitt svar er...

HQ