Norsk
Blog
Om Operasjon Online-jul

Om Operasjon Online-jul

Skrevet av Ingar Hauge den 23 november 2012 klokken 12:05

I morgen er det en måned igjen til jul. Dersom man ikke har gjort det allerede, er det med andre ord kanskje på tide å begynne å tenke på små og store innkjøp som man skal overrekke til dem man er glad i her i verden.

I år har jeg derimot tenkt å gjøre min julegave-handel om til et eksperiment: Jeg akter å foreta 100% av julegave-shoppingen over internett.

Prosjektet har fått det utrolig catchy og originale navnet Operasjon Online-jul.

Motivasjonen bak dette eksperimentet handler først og fremst om erfaringene jeg har gjort meg de to siste årene hva gjelder julegave-shopping. Jeg har ikke vært oppe i 100% de to siste årene, men store deler av shoppingen ble foretatt over nett. Resultatet viste seg som regel å være betrakelig bedre enn å handle gavene fysisk. Man slipper å reise, man slipper å orientere seg i et stressende miljø, man har bedre muligheter til å sammenligne priser, og man kaster ikke bort all verdens med tid dersom det skulle vise seg at man ikke fant noe.

Noen små heads-up-regler har jeg satt opp for Operasjon Online-jul. Det er bl.a. ikke noen begrensning på hvilket land man bestiller fra. Nett er nett, uansett. Det er også tillatt å bestille varene til sin egen adresse, for så å gå på postkontoret og videresende det dit varene skal (dette kan f.eks. være nødvendig ved innkjøp av større kvantum som så skal fordeles). Det er også tillatt å overføre penger til andre familiemedlemmer i prosessen, enten som en direkte gave eller for å be dem handle inn noe lurt (dette er bl.a. relevant i forbindelse med nevøen og niesene mine).

I løpet av neste uke iverksettes Operasjon Online-jul for fullt. Rapport om hvordan prosjektet gikk kommer mellom jul og nyttår, da alle gavene er overleverte og ingen gaver står i fare for å bli avslørt.

HQ