LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      Om Operasjon Online-jul - resultatet

      Om Operasjon Online-jul - resultatet

      Skrevet av Ingar Hauge den 21 januar 2013 klokken 11:32

      Før jul skrev jeg en bloggpost, hvor jeg fortalte at jeg planla å gjøre julehandelen anno 2012 til et sosialt eksperiment. Eksperimentet skulle gå ut på å utføre 100% av julehandelen over internett. Dette var det flere grunner til. En grunn var den gode erfaringen jeg har med netthandel generelt, og å handle over nett i juletider har fungert svært bra tidligere. En annen grunn var at er det noe jeg virkelig ikke liker, så er det å traske nede i Oslo sentrum under julestria på jakt etter noe jeg uansett ikke finner, og dermed kaste bort verdifull tid.

      Så, hvordan gikk eksperimentet?

      Jeg kan stolt meddele at Operasjon Online-jul var vellykket, dersom man tillater noen "smutthull" i systemet.

      Smutthull nummer en gjelder innkjøpet av innpakningspapir og teip på Nille. Ettersom dette ikke er julegaver per se, mener jeg at det var et tillatt kjøp under operasjonen (for ikke å si nødvendig).

      Smutthull nummer to er nok litt mer diskutabel: Man overfører penger til ens søsken, som så handler en julegave for pengene til din nevø eller niese. Det er diskutabelt, med tanke på at jeg strengt tatt bare skyver julegavehandelen over på noen andre, men men.

      Redningen for et par av julegavene ble penge-donasjoner og innkjøp av gavekort over internett. Gode greier at filmweb selger gavekort over nett.

      Det største problemet kom fra CDON. Jeg bestilte to eksemplar av ett og samme spill, men bestilte dem i hver sin omgang ettersom de skulle sendes til forskjellige adresser. Men jammen meg presterte CDON å sende begge pakkene til en og samme adresse. At det ikke er første gangen dette skjer, betyr at det er noe gæli...

      Er så 100% julegaveshopping over internett mulig? Ja. Er det praktisk? Det kan forsåvidt diskuteres. Netthandel er uten tvil praktisk i de fleste situasjoner, men å legge en restriksjon på seg selv hvor man ikke kan slå til på gode tilbud i butikker (dersom man faktisk skulle komme over noe) tjener nok mer til handicap enn til støtte. Uansett: En interessant erfaring var det i alle fall.

      HQ