Norsk
Blog

Om en fullført samling og en historiebok

Skrevet av Ingar Hauge den 18 februar 2013 klokken 13:55

For godt over ett år siden, nærmere bestemt desember 2011, fikk jeg levert første ladning av Don Rosas samlede verker. Ladningen bestod av tre bøker, og jeg kunne da vente meg to ladninger til på like mange bøker før samlingen kunne regnes for komplett.

På fredag kunne jeg gå ned på posten og endelig plukke med meg siste ladning med Don Rosa-bøker. Samlingen er herved komplett. Ni bøker, ørten hundre sider, vanvittig mange timer med god og klassisk underholdning. Alt sammen innbundet i vakre og eksklusive bøker (serien er kun trykket opp i 2.500 eksemplar totalt).

Men ikke nok med det. I samme slengen kunne jeg også hente en annen bok på postkontoret, nemlig The Legend of Zelda: Hyrule Historia. Boka ble i utgangspunktet gitt ut i Japan i 2011 i forbindelse med 25-jubileet til Zelda-serien, men naturligvis ville også ikke-japanske fans ha del i moroa. Så, i begynnelsen av februar i år kunne endelig boka se dagens lys i en engelsk variant. Den elegante boka tar for seg så å si samtlige element som har dukket opp i Zelda-seriens 25-årige historie, og viser hvilken detaljrikdom som ligger i serien og bringer den til liv. Den tar for seg spørsmål om Hyrules kosmologi, metafysikk, ontologi, mytologi og historie, samt henvisninger til de forskjellige rasene og viktige personene som har opptrådt i seriens historie. Den svært omtalte tidslinjen, som viser kronologien i Zelda-spillene, er selvsagt også inkludert.

Det er med andre ord ikke så vanskelig å tenke seg hva helga som gikk først og fremst gikk med til.

Om en fullført samling og en historiebok

Har du skaffet deg Hyrule Historia ennå? Hva synes du? Eller er du blant dem som foretrekker Donald?

HQ