Norsk
Blog

Potensielle Smash-figurer (veteraner)

Før vi begynner for alvor med å spekulere på hvilke nye figurer som kunne vært artige å inkludere i de kommende Super Smash-spillene til 3DS og Wii U, vil jeg først tenke litt over: Hvilke veteraner kommer vi fortsatt til å se i de nye SSB-spillene, og hvilke går ut?

Les også: Potensielle Super Smash-figurer (prolog)

Persongalleriet i SSB har bare økt jevnt og trutt. Det første SSB-spillet, som langt på vei egentlig bare var et prøveprosjekt, hadde 8 grunnfigurer og 4 opplåsbare. SSBM til Gamecube hadde totalt 26 figurer, mens SSBB til Wii hadde svimlende 37 figurer. Likevel er det ikke slik at alle som har blitt inkludert med årene har fått bli med videre. I overgangen fra SSBM til SSBB forsvant figurer som Mewtwo, Roy, Pichu og Dr. Mario. Det er derfor naturlig å tenke at ikke alle vil overleve overgangen fra SSBB til SSB4.

De figurene vi har fått bekreftet så langt av veteranene er: Mario, Link, Samus, Fox, Pikachu, Donkey Kong, Bowser, Kirby og Pit. Det interessante med den første traileren vi har fått se i forbindelse med E3-messen, er at en av veteranene som har vært med siden begynnelsen av, Yoshi, ikke har vært å se. Betyr dette at Yoshi er ute? Sannsynligvis ikke. Med tanke på at Yoshi har hatt en særegen kampstil og at ingen andre figurer fra Yoshi's Island-spillene har vært spillbare, tror jeg at Yoshi fremdeles vil være en spillbar figur.

I den grad noen blir erstattet, tror jeg dette blir for å promotere nyere installasjoner i Nintendo-serier. Ett eksempel på dette er hvordan Roy ble erstattet av Ike for å representere Fire Emblem-serien - ettersom Ike var en helt fra seriens spill til Gamecube og Wii, ble det naturlig å inkludere ham som spillbar rollefigur. Dette kan vi nok regne med også denne gangen. Et annet eksempel er Lucario fra Pokémon, som erstattet Mewtwo fra SSBM.

Tredjepartsfigurene Snake og Sonic tror jeg også er usikkerhetsmoment. Sonic er sannsynligvis med videre, med tanke på at pinnsvinet etterhvert har blitt stadig oftere assosiert med Nintendo-maskiner og serier (tenk bare Mario & Sonic-spillene eller de tre Nintendo-eksklusive kommende Sonic-spillene). Jeg er derimot svært usikker på om Snake går videre...

Det er også enkelte figurer i SSBB jeg ikke ser for meg gå videre, rett og slett fordi jeg mistenker at de ikke er populære nok. R.O.B. tror jeg er en slik figur - unik og interessant nok, men likevel et engangstilfelle. Lucas fra Earthbound-serien tror jeg også gå ut - han er for lik Ness i spillestil, noe som betyr at figuren enten bør endres drastisk eller skiftes helt ut. Jeg mistenker også at en av Kirby-figurene Meta Knight og King Dedede kan forsvinne. Pokémon Trainer tror jeg vil forbli i en eller annen form, men det er slettes ikke umulig at han vil ta i bruk andre Pokémon denne gangen (f.eks. Starter Pokémon-alternativene fra kommende Pokémon X og Y). Zero Suit Samus håper jeg går videre, men også dette blir spennende å se.

Er det så noen jeg håper går ut? Vel, her er vi mer inne på personlige preferanser, men joda, det er noen figurer jeg gjerne ser for meg vi kan klare oss uten. Jigglypuff er en slik en - et morsomt alternativ til Pikachu i det første SSB, men fremdeles en av seriens mest obskure og ubrukelige figurer. Jeg er også veldig usikker på hvor godt Olimar fungerte i SSBB, men jeg tror likevel at han kommer til å forbli på grunn av satsningen på Pikmin 3. Mr. Game & Watch er interessant nok som figur, men jeg er faktisk usikker på om han også går videre.

Alt dette er likevel bare spekulasjoner. Og enda mer spennende er det å gjette på hvilke nye figurer vi kommer til å se i SSB4. Det skal vi fokusere på i tiden fremover.

Potensielle Smash-figurer (veteraner)

Er det noen av de gamle figurene du tror eller håper forsvinner i SSB4? Leave a comment!

HQ