Norsk
Blog

Potensielle Super Smash-figurer (del 1)

Det er tid for å virkelig gi meg i kast med bloggserien «Potensielle nye Super Smash Bros.-figurer.» Konseptet er enkelt: Jeg presenterer en kandidat jeg mener burde være aktuell for de kommende Super Smash Bros.-spillene til Wii U og 3DS, lister opp egenskapene til figuren og vurderer hvor sannsynlig det er at figuren blir inkludert (ved hjelp av skalaen svært sannsynlig - sannsynlig - lite sannsynlig).

Les også: Potensielle Super Smash-figurer (prolog og veteraner)

Er dere klare? Da begynner vi med den mest åpenbare kandidaten:

Mii
Første opptreden: Wii-konsollen (2006)
Å tenke seg Nintendo etter 2006 uten Mii er nesten utenkelig. De små, selvlagte avatarene har fulgt Nintendos maskiner siden Wii ble introdusert på markedet i 2006. Senere har vi også kunnet spille med dem på Wii U og 3DS, og har blitt en sentral del av Nintendos ansikt utad.

Mii har allerede gjort sitt inntog i etablerte Nintendoserier som Mario Kart, og har dessuten gjort det sterkt i "egne" serier som Wii Sports, Wii Music og Nintendoland. Det ville derfor ikke vært noen overraskelse om Mii blir inkludert i SSB.

Egenskaper
Hvilke egenskaper Mii vil ha er vanskelig å si. Fordi hver Mii er individuelt designet av den enkelte spiller, ofte som et selvportrett av spilleren selv, vil også ønskene og kravene til hvordan en Mii skal fungere være forskjellige. Det enkleste ville være om man delte Mii-ene opp i tre vektklasser, på samme måte som man valgte å gjøre det i Mario Kart 7, og tildele dem egenskaper basert på vektklassen. I så måte kunne man for eksempel operert med tre vektklasser - lett, midium og tung - og gitt dem standardangrep basert på bevegelsene til én etablert representant for hver klasse - Ness, Mario og Bowser, for eksempel.

Spesialangrepene er heller ikke lette å forestille seg for en Mii, men dersom jeg skal spekulere, ville det vært naturlig å tenke at Mii henter spesialangrepene sine fra de etablerte seriene. Det kan være snakk om sportsutstyr fra Wii Sports eller diverse våpen++ fra Nintendoland. Det ultimate her ville selvsagt være å få lov til å designe spesialangrepene selv, men det er nok lite sannsynlig.

Det er ikke helt lett å se for seg hvordan Mii vil fungere i Smash-sammenheng. Men at figuren vil være ønsket av Nintendo i serien, tror jeg ikke er urealistisk. Det kan tenkes at man ser for seg Villager fra Animal Crossing som en form for erstatning, men jeg tror likevel at det er plass til dem begge.

Konklusjon: Svært sannsynlig - sannsynlig - lite sannsynlig.

Potensielle Super Smash-figurer (del 1)

Naturligvis får vi se disse krabatene i SSB4. Tror jeg, ihvertfall...

HQ