Norsk
Blog

Om en GTA-fri septembermåned

Skrevet av Ingar Hauge den 24 september 2013 klokken 13:42

Jeg bryr meg ikke noe særlig om GTA.

Der. Sjokkbomben er sluppet. Brannfakkelen kastet.

Det hender ikke rent sjeldent at jeg føler at jeg stikker meg ut her i verden. Blant spillere er denne følelsen heldigvis noe mindre, men det hender at jeg også her føler meg litt som en oddjob (nei, ikke han i James Bond-filmen Goldfinger med den livsfarlige bowlerhatten). Min lunkne interesse for førstepersons skytespill gjør at samtalen med skyteglade spillere gjerne stopper opp. Min manglende interesse for sandkassespill gjør at jeg blir sett rart på at GTA-entusiastene.

Jeg sier ikke at GTA er dårlig. Jeg sier heller ikke at sandkassesjangeren eller FPS-spill er dårlige. Det finnes endatil de hederlige unntak innenfor sjangrene som til og med jeg sperrer øynene opp for. Men tiden er knapp, og spillene man skal spille så altfor mange. Da er det andre sjangere som frister meg mer.

Problemet er bare at september måned i all hovedsak er orientert rundt to konkrete spillanseringer: GTA V- og FIFA 14-lanseringene. Hva gjør man så når man ikke har særlig interesse for noen av dem?

Det er som sagt ikke mangel på spill å spille her i verden. Og selv om vi spillanmeldere gjør vårt beste for å holde oss oppdaterte, hender det at vi rett og slett ikke har tid til å få med oss alt når det lanseres (enkelte av oss har tross alt andre ting som krever oppmerksomheten vår, som venner, arbeid, utdanning, fritidsaktiviteter). Derfor forsøker jeg mitt beste for å kutte litt ned på backloggen i september.

Og hovedspillet på tapeten? Intet mindre enn BioShock Infinite. Jeg vet, det er skandaløst at jeg ikke har spilt det før nå (jeg holder fremdeles på, så ingen avsløringer ennå, takk), men ettersom jeg ikke hadde spilt BioShock eller BioShock 2 (*gisp! dån! erremulig?!*) ville jeg gå gjennom disse to perlene først. Morten har mast om spillet hver bidige gang jeg har vært innom kontoret, men som regel har han roet seg når jeg minner ham på hvilke spill jeg har anmeldt for GR i mellomtiden. Bedre sent enn aldri, må vi vel kunne si. Andre spill fra backloggen inkluderer spill som Remember Me, Tomb Raider og det noe eldre Star Wars: Republic Commando.

Det kan også nevnes at på TV-fronten har jeg i det siste begynt å se Dollhouse og Babylon 5. Det er ikke bare backloggen på spill hvor jeg ligger uforskammet langt bak...

Om en GTA-fri septembermåned

Ikke et dårlig feriemål å besøke når høstmørket senker seg over Oslo by...

HQ