Norsk
Blog
Om Final Fantasy-konsert og mr. Uematsu

Om Final Fantasy-konsert og mr. Uematsu

Skrevet av Ingar Hauge den 28 februar 2014 klokken 14:02

Det er bare å sprette champagnen. Eller, nei, ettersom jeg i praksis er avholds blir det vel å åpne colaboksen (noe som i seg selv er en sjeldenhet).

Kl. 11.00 i dag ble billettene til konserten Distant Worlds: Music from Final Fantasy lagt ut for salg i Royal Albert Hall i London. Konserten er ikke den første av sitt slag, men er noe som har stått på ønskelista mi temmelig lenge. Kort fortalt består konserten av orkesterfremføring av musikken fra Final Fantasy-serien, med videosnutter fra spillene på storskjermer i bakgrunnen. Distant Worlds-serien har tidligere gitt ut to studioalbum og en konsert-plate m/DVD, og kvaliteten har slettes ikke skuffet.

Jeg har alltid hatt et lidenskaplig forhold til Final Fantasy-musikken. Faktisk var det musikken som introduserte meg for spillserien og ikke motsatt. Flere år senere har jeg flere av platene, flere notebøker og lært meg flere stykker på piano. Musikken har ikke bare fulgt meg som gamer, men også som musiker.

Derfor var gleden stor da jeg i dag klarte å sikre meg og tre venner billetter til konserten. Og ikke bare det: vi fikk sikret oss VIP-billetter. VIP-billetter som gir oss en meet & greet med selveste Nobuo Uematsu, komponisten bak Final Fantasy-musikken.

I år kommer julaften allerede i november for min del. Det blir en fin høst, tenker jeg... :)

HQ