Norsk
Blog
Prøv ut spillet jeg har laget!

Prøv ut spillet jeg har laget!

Jeg og en studiekamerat har satt os fore å utvikle 7 spill i løpet av 14 uker som en del av masteren vår. I dag la vi ut det første spillet vårt, BangShot. Vi har brukt under en uke på dette første prosjektet, og vi er faktisk veldig fornøyde med hva vi har fått til. Spillet er en slags remiks av gode gamle Missile Command, men med sirkulært spillefelt og fiender som går i baner og sirkler seg inn mot deg deg.

Spillet ligger ute på Google Play, og en grovkornet browser-versjon er tilgjengelig på Itch.io-siden vår.

Jeg er sikkert biased, men jeg synes det er veldig gøy :P Kult om du prøver det ut.

[Gameplay gif]

HQ
Gratis Kaffe og Good Omens

Gratis Kaffe og Good Omens

Jeg sitter på toget, driving me home for christmas, og det er faktisk ganske... Behagelig. Jeg nyter at katten min har sovnet i buret sitt, at jeg har to ledige seter å boltre meg i og en kopp kaffe spandert på meg av hun som sitter i nabostolen.

I fjor, og årene før, har vi kjørt hjem i bil. Bil er langt mer bråkete, stressende og ikke særlig mye raskere enn tog. Det er i hvert fall det jeg innbiller meg her jeg sitter.

Kanskje er det kontrasten til eksamensstresset som gjør at akkurat denne togturen føles så behagelig. Eller kanskje det er det at jeg stadig humrer av humoren i Good Omens som jeg begynte å lese i morges? Eller kanskje er det fordi Thomas spanderte Doom VFR på meg tidligere i dag fordi jeg vant julekonkurransen hans. At jeg ble fornøyd med konkurransebidraget mitt i GRs adventskalender hadde kanskje også noe å si?

Det er sikkert en kombinasjon av alt sammen. Uansett har dette vært en over par togtur, og det føles godt. Det er ikke hver gang det er sånn.

Det gjenstår en time av togturen. Snart er jeg hjemme, katten min skal igjen få hilse på gammelpusen til mamma og pappa, julegodteri skal mekkes fra grunnen av, og tradisjon tro blir jeg sikkert satt til å vaske toppen av kjøkkenskapene i løpet av de neste par dagene.

Jeg ønsker alle sammen en behagelig, terapeutisk, og for de som måtte ønske det, nøktern julefeiring.

God jul.

HQ

Hva har skjedd med Gamereactor?

Har dere ikke annet å tilby enn pressemeldinger, lanseringsdatoer og trailere? Nå skal jeg innrømme at jeg ikke er like ofte innom siden som før, og ikke plukker jeg opp bladet lenger heller, så kanskje jeg har gått glipp av noen gode artikler og intervjuer, men inntrykket mitt er at GR.no har blitt en oppslagstavle for spillutgivere mer enn et vindu inn bak fasaden til mediet vi alle har lært å elske. Var det alltid sånn?

Jeg savner journalistikk som pløyer litt dypere, saker om f.eks.spillmediets status i samfunnet, portretter av avdøde spillpersonligheter, hvordan det går med norsk spillutvikling, hva kan vi forvente fra norsk spillindustri i lys av valgresultatet...

Gamereactor er i en unik posisjon til å kunne løfte frem Norge som spillnasjon, men såvidt jeg har sett gjøres ikke det i det hele tatt. Jeg ville vært mye mer interessert dersom Gamereactor hadde et strengere norsk og nordisk fokus. Jeg dropper innom Gamereactor sjeldnere og sjeldnere fordi jeg ikke forventer annet enn oversatte pressemeldinger og en og annen anmeldelse. Er redaksjonen for liten? Er pengene for få? Uansett, jeg er lei GR-nyheter. Jeg får kanskje heller begynne å lese Kotaku eller noe.

Jeg vil gjerne besøke Gamereactor igjen i fremtiden, men per nå finner jeg alt for lite som jeg synes er interessant.

Slik gikk det da jeg pusset opp HBO-appen

Slik gikk det da jeg pusset opp HBO-appen

På bakgrunn av tilbakemeldinger fra rundt 300 brukere av HBO har jeg nå kommet opp med et foreløpig forslag til hvordan en forbedret HBO-app til PS4 eller Smart-Tv kunne vært bygd opp. Fokuset her er ikke estetikken, men heller navigasjon og organisering av innhold.

Det er kult om du har lyst å sjekke ut løsningen, og kommentere hvordan du synes den fungerer i forhold til dagens løsning.

Link til prototype

Hvis du vil ha noen konkrete oppdrag i appen:
1) Fortsett å se Game of Thrones fra der du slapp sist.
2) Du er lei av at Silicon Valley dukker opp over alt. Hindre Silicon Valley fra å anbefales hele tiden.
3) Du har lyst å se siste episode i sesong 2 av Curb Your Enthusiasm.

(PS: Appen er jo egentlig er designet for navigasjon med playstation-kontroll/fjernkontroll, og ikke mus...)

Husker du elgen?

Husker du elgen?

Elgen som ville tømme treet for epler? Elgen som knuste en robotgressklipper fordi den ble for nærgående? Elgen som visstnok terroriserte en hel bygd og nå har avgått med døden fordi et jaktlag fikk i oppdrag av kommunen å ta ham ut?

Her får elgen nok av Unnis robotgressklipper.

Vi husker ham, og vi vil aldri glemme ham. Han ble vår Harambe, og nå har vi gitt både elgen, Unni, robotgressklipperen og jegerne evig liv i form av et spill.

Elgspillet.

Hvem er vi? Meg og Christer, medstudent ved NTNU. Vi har tatt faget spilldesign dette semesteret, og syntes det var så gøy å lage spill at vi gjorde dette som et prokrastrineringsprosjekt nå på tampen, midt i eksamensperioden.

Håper du liker det.

Spilles best med mus eller eller på Android. High-scoren min er fra Android-versjonen