Norsk
Blog
God blogg?

God blogg?

Hei, ja! Jeg har vært borte en ukes tid nå. Datamaskinen min er sendt på reparasjon, så uten PC blir aktiviteten forholdsvis laber.

Jeg forstår det slik at iløpet av uka har det blitt etterlyst aktivitet, flere blogger, anmeldelser, kommentarer og annet brukerprodusert materiale. Det er en fin oppfordring. Det er mange her på forumet som er habile skribenter, og mange av bloggene jeg leser her er meget interessante. Det jeg liker spesielt godt med "bloggkulturen" her på GR er at bloggene ikke alltid handler om spill.

Nei, jeg leser støtt og stadig om andre ting. Aktuelle samfunnsforhold, store spørsmål og dramatiske skildringer fra livet. Blogger som byr opp til debatt og ettertanke er de jeg liker aller best, og de finner jeg her på GR.

Men, når jeg nå driver såkalt metablogging, blogging om blogging, så vil jeg stille to spørsmål jeg lenge har fundert over som jeg håper dere kan hjelpe meg å svare på.

Først og fremst:

Er Gamereactors form for "blogging", egentlig blogging? Hva er blogging? Jeg har inntrykk av at en blogg skal være en form for... frekvent... konsekvent oppdatering av hendelser eller meninger med et gjennomgående tema.

Jeg "blogger" ikke ofte, og jeg ser på hvert av mine "blogginnlegg" som frittstående. Ingen kontinuitet, ingen gjennomgående tema, bare spontant tankegods om alt og ingenting. Derfor ser jeg ikke på dette som blogging... Ikke i det hele tatt.

Når jeg skal nevne for kompiser, klassekamerater og familie at jeg har skrevet noe på GR låser det seg i munnen min idet jeg skal bruke ordet "blogg". Jeg må jo si "jeg har skrevet en blogg", for på GR må jeg inn i krypinnet mitt, se på bloggene mine og klikke på "skriv nytt"? "Skriv ny blogg", ikke sant?! Jeg mener det jeg skriver er... tekster. Et lite essay, en tankesuppe, en idé, et synspunkt, en mening, kritikk... Om hva som helst.

Skal ikke en ordentlig blogg ha en viss kontinuitet, en viss oppdateringsfrekvens, et gjennomgående tema? Jeg spør ikke om en definisjon, heller etter hva en blogg er ifølge normen?

Altså, ikke misforstå. Jeg liker systemet for å dele meninger på GR. Problemet mitt ligger i hva de kaller systemet, nemlig Blogging. Er dette blogging? Burde det kalles noe annet? Eller er jeg bare begrepsforvirret?

Og mens vi er inne på det:
Hva i all verden er en "god blogg"? Jeg ser denne kommentaren over alt, på så godt som alle blogger jeg leser. Hva er en "god blogg"? Jeg begynner å få følelsen av at det nærmest er blitt et... alternativ til å ikke skrive noe som helst i kommentarfeltet.

For all del, det å få beskjeden "god blogg" er ikke utrivelig, men hva ligger egentlig i begrepet? Skal man ta det til seg, ligger det i det hele tatt noen tanke eller mening bak? Jeg ser kommentaren "god blogg" på helt ordinære blogger. Ikke direkte "dårlige" blogger, men bare... helt ok, lissom, verken spesielle, ettertenksomme eller særlig velskrevne... Hvis "helt ok" blogger er "bra", hva blir da en blogg som faktisk er "bra"? Jeg har sett kommentaren "veldig god blogg", kanskje det er det man skriver når man virkelig mener det.

Ok, nå skal jeg ikke partypoope bare for partypooping's sake. Meldingen "god blogg" er god å få, så absolutt. Den varmer, så om det ligger noen tanke bak er kanskje ikke så viktig, så lenge det er hyggelig? Det ligger ikke mange tankene bak heiene og smilene man gir til hverandre på gata, men de er likefullt hyggelige.

Kanskje er meningsløshet helt ok, så lenge det fører til noe positivt? Ja... Kanskje det..? Heh... Hva mener du?

God helg, folkens!

HQ