LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      Han spilte dataspill (22/7-saken)

      Han spilte dataspill (22/7-saken)

      Ja, nå kan journalistene gni seg i sine sleipe hender. Anders Behring Brevik sier han hadde bruk for skytetreningen han hadde fått gjennom skytespill. Media sier han øvde seg på drap gjennom dataspill.

      Gir dette vann på mølla for spillkritikere tror dere? En ting er sikkert. Dette er stoff som vil generere klikk, noe som i senere tid har blitt viktigere for journalister enn å faktisk gjøre jobben sin. Samfunnsbeskyttere og vakthunder, redusert til desperate klikkjegere og populistiske pudler. Jeg synes det er synd at slike bagateller skal blåses opp.

      Vel, det vil jo vise seg om den faktisk blir blåst opp. Skal ikke ta sorgene på forskudd. I beste fall fører saken til mer forskning på temaet.

      Jeg regner uansett med at dette blir den første kommentaren jeg får av pappa, onkler og besteforeldre neste gang videospill blir et tema, om det nå er jeg som sitter å spiller, eller der er en snakkis i et kaffeselskap.

      Er det noe poeng i å prøve å forsvare spillmediet hvis folk skulle vise seg å være så trangsynte at de tror skytespillingen hans var en utløsende faktor for at han gikk det siste skrittet? Nei, jeg føler det blir like meningsløst å diskutere som å prøve å snakke en prest vekk fra Gud.

      Hva tror dere? Vil dette nøre opp en kritikkstorm mot spillmediet, eller vil vannglasset få stå i ro?

      Kilde: NRK.no

      HQ