Norsk
Blog
Ipad: Førsteinntrykk

Ipad: Førsteinntrykk

Skrevet av Kristian den 2 desember 2010 klokken 16:35

Endelig er den her. Apples luksuriøse surfeplate som ifølge leverandøren selv skal være både magisk og revolusjonerende. Men er den virkelig det? Jeg har lekt meg med surfebrettet i noen dager og deler inntrykkene...

Etter en rask produkt-brief med et par hyggelige karer fra henholdsvis England og USA på et hotell i sentrum, fikk jeg tildelt en pose bestående av et omslag, dockingstasjon, kameratilkobling, platen selv og diverse annet snadder. Alt selvfølgelig lekkert dandert i minimalistiske farger og utsøkt innpakning. Apple kan kunsten å pakke inn ting.

Verdt å notere seg er at forventningene mine til Ipaden ikke har vært nevneverdig store, først og fremst fordi jeg er kjent med Iphone 4, men også fordi produktet har vært såpass lenge på markedet (i andre land) at overraskelsesmomentet og spenningen er svunnet. Uten at det skal ha noe å si for intrykket av produktet i sin helhet.

Når man er vant med Iphone 4s retina-skjerm oppleves ikke Ipad-skjermen like spenstig lenger, selv om det for all del er en god skjerm med bra innsynsfelt, lysstyrke og kontrast. Ryktene sier at en ny og kraftigere Ipad vil bli lansert allerede på nyåret, noe jeg mener er sannsynlig, og da trolig med retinaskjerm og kamera for videosamtaler. Derfor lar jeg meg heller ikke begeistre i like stor grad av det rent tekniske i platen.

Det som derimot imponerer meg er følelsen av å bruke Ipaden. Det er pur luksus. Den er uhyggelig responsiv, lekker og innbydende. Her har plutselig hverdagslige gjøremål som å sjekke e-post og surfe på nettet blitt en sann fryd. Det gir ordet sofasurfing en helt ny dimensjon. Det er virkelig ikke det samme å ligge henslengt på sofaen med en laptop eller smarttelefon, som det er med en Ipad. Når den i tillegg glimrer med et bredt utvalg av spennende småprogrammer og spill, er det lett å se hvordan Ipaden kan bli den nye favorittdingsen hjemme i stuen.

Vi konsumerer også nettinnhold som aldri før. Og noe av det jeg personlig syntes er mest interessant med surfeplatene, er hvilke nye nettopplevelser den åpner for. Vi ser allerede konturene av en mer estetisk og stilfull opplevelse av nettaviser og magasiner, hvor forbrukerne får servert et design og bildebruk som i større grad gir «magasinfølelsen» fremfor den tradisjonelle «raskt og effektivt»-nettbruken vi kjenner til i dag. Noe som naturligvis gir en langt mere innbydende og positiv opplevelse av innholdet.

Å bruke Ipaden som spillkonsoll virker også svært lovende. Det er drøssevis av spill tilgjengelig i programbutikken. Disse kan spilles både alene eller flere sammen på en og samme plate - eventuelt over nettet. Mer om Ipad og spill vil jeg skrive om senere.

Alt i alt er er det et solid førsteinntrykk jeg har fått av Apples nye surfeplate. Den er verken magisk eller revolusjonerende, men tilbyr derimot en helt ny måte å konsumere nettinnhold. Dette er starten på en trend vi vil se langt mer av i årene som kommer. Her mener jeg vi kun har sett toppen av isfjellet, og det blir enormt spennede å følge denne utviklingen i tiden fremover.

HQ